Öğretmenlerin Sınav Ücretlerinin Ödenmesinde Değişiklik

Öğretmenlerin Sınav Ücretlerinin Ödenmesinde Değişiklik

Eğitim Personeli - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı kanunla eğitim alanında önemli düzenlemeler yapılacak. Bunlardan birisi de eğitim yöneticilerinin ve öğretmenlerin görev aldığı sınav sorusu hazırlama, taslak ders kitapları hazırlama gibi komisyonlardaki görevleri karşılığı ödenecek ücretler ile sınav görevlilerine ödenecek ücretlere dair düzenleme oldu.

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okul ve kurumların eğitim ve öğretim programları, taslak ders kitapları, eğitim araç gereçleri, sınav sorularının hazırlatılması veya inceletilmesi karşılığı ödenecek bedel ile telif ücretleri, taslak kitap, ders kitabı, eğitim araç ve gereçlerinin inceleme işlerinde görev alanlara yapılacak ödemeler, döner sermayeden karşılanacak.

Bakanlıkça gerçekleştirilen merkezi sınavlarda görev yapan bina sınav sorumluları, sınav koordinatörüne, yardımcılarına, bina yöneticilerine, salon başkanlarına, gözetmenlere, sınav güvenliğini sağlayan kolluk kuvvetlerine, soruların hazırlanmasında kapalı dönem çalışanlara ve sınav sürecinde görev alan diğer personele, döner sermaye hesabından sınav veya soru ücreti ödenecek. Bakanlığın merkez teşkilatında kadrolu veya sözleşmeli çalışan personeline, sınav sorularının hazırlanmasına katkıları nedeniyle ayrıca soru ücreti ödenmeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.