Öğretmenlerin Sınav Görevlendirilmesi Değişiyor

Öğretmenlerin Sınav Görevlendirilmesi Değişiyor

KamuAjans.Com-Kamu personelinin ÖSYM tarafından sınav hizmetlerinde görevlendirilmesine imkan veren düzenlemede değişiklik yapılıyor.

TBMM’de ilgili komisyonlardan geçerek Genel Kurul gündemine gelen “Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”, ÖSYM tarafından sınav hizmetlerinde görevlendirilecek kamu personeline ilişkin bazı hususlar da yer alıyor.

Kanun Tasarısı, “6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun”un sınav görevlilerine ilişkin hükümlerinde değişiklik öngörüyor. Sınav görevlileri Mevcut düzenlemeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, ihtiyaç duyulması hâlinde ÖSYM Başkanlığının sınav hizmetlerinde görevlendirilebiliyor.

Kanun Tasarısı, sınav hizmetlerinde görevlendirilecek kamu çalışanlarına ilişkin ilave düzenlemeler getiriyor. Tasarının ilgili hükümlerinin değiştirilmeden yasalaşması durumunda;

-Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden ÖSYM Başkanlığınca uygun görülenler, ihtiyaç duyulması halinde sınav hizmetlerinde görevlendirilebilecek.

-ÖSYM Başkanlığı tarafından görevlendirilenlerin seçiminde yapılan tercihler görevlendirilmeyen diğer personel bakımından bir hak doğurmayacak.

-ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenen sınav kurallarına aykırı davranışları tespit edilen görevlilerin mevcut görevleri derhal iptal edilebileceği gibi bu personele belirli süreli veya süresiz olarak bir daha sınav görevi verilmeyebilecek.

-Sınav kurallarına aykırı davranan görevlilerinin davranış derecesi gözetilerek, haklarında disiplin hükümleri uygulanması amacıyla bağlı olduğu kurum veya kuruluşa bilgi verilebilecek.

-Sınav görevlileri ile ilgili bu hususların uygulanmasına ilişkin ilkeler ise ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.

kaynak: memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.