Öğretmenlerin Huzuru Kaçtı, Güvenlik Endişeleri Arttı, Yetkililere Güveni Sarsıldı

Öğretmenlerin Huzuru Kaçtı, Güvenlik Endişeleri Arttı, Yetkililere Güveni Sarsıldı

Kamuajans.Com – Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Ali Deniz, "Eğitimcilere yönelik şiddet gün geçtikçe artıyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim öğretiminde fedakar ve cefakar çalışmalar yapan eğitimcilerin karşı karşıya kaldığı şiddet ve baskı eğitimcilerin tahammül sınırlarını zorluyor" dedi.

 Son olarak bu gün Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abuzer Deniz bir veli tarafından okulda darp edilmesi neticesinde birkaç dakika önce yaralı olarak Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Veli şiddetine maruz kalan öğretmeni hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten ve olayın detayları hususunda bilgi alan Ali Deniz, " ilimizde bir çok öğrenci yetiştirmiş olan emektar öğretmenimiz uğradığı şiddet neticesinde burnu kırılmış olarak hastaneye kaldırılmıştır. Bu saldırı tüm eğitim camiasına karşı yapılmıştır. Maruz kaldığımız şiddet karşısında yetkili mercilerden herhangi bir müdahalenin olmaması ve yasal düzenlemeler yoluyla önlem alınmaması biz eğitimcileri ziyadesiyle endişelendirmektedir" ifadelerini kullandı.

" Öğretmenlerimizin okulda ve okul dışında huzuru kaçmış, güvenlik endişeleri artmış, önlem almakta ve uygulanan şiddete karşı yasal düzenlemeleri yapmaktan imtina eden yetkili mercilere güveni sarsılmıştır. Bu şartlar altında aydınlık bir gelecek hayali kurmak imkanı ne yazık ki kalmamıştır. Şiddeti bir çözüm aracı olarak gören yaklaşım terk edilmeli, bu zihinle hareket edenler en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır" şeklinde konuşan Ali Deniz " olay neticesinde tek tesellimiz bir can kaybı olmamasıdır. Otuz yılı aşkın hizmeti ile nesil yetiştiren öğretmenimize reva görülen şiddet insani ve vicdani bir yoksunluğun tezahürüdür. Olayın yaşandığı okulda bütün çalışanlar tedirgin edilmiş, eğitim öğretim ortamı zedelenmiş, öğretmenlerimizin eğitim öğretim faaliyeti engellenmiş ve öğrencilerimiz yaşanan olay dolayısıyla olumsuz bir örneğe şahit olmuşlardır" dedi.

Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:

" Milli Eğitim Bakanlığı ve bürokrasisi yaşanan şiddet olayları konusunda derin sessizliğini sürdürmektedir. Eğitim çalışanlarını ve eğitimin öznesi olan öğretmeni sahada yalnız bırakmıştır. bu cinnet halini sona erdirecek yasal düzenlemelerin bir an evvel yapılması gerektiğini tekrar ediyoruz. Bu konuda başlatmış olduğumuz imza kampanyasının haklılığı ve bu güne kadar sağlanmış olan desteğin, tepkileri ölçmek ve sabır taşının çatlamak üzere olduğunu görmek için yeterli olduğunu yetkililer bilmelidir. Caydırıcı nitelik taşıyan yasal düzenlemelerin yapılmasında sorumluluk alınmalıdır. Olayda yaralanan emektar öğretmenimize acil şifalar diliyoruz. Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi olarak öğretmenimize her türlü maddi, manevi ve hukuki desteği vererek yaşanan bu menfur olayın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.