Öğretmenlerin Hesaplarından İmzalı Boş Dekontla Para Çekildi

Öğretmenlerin Hesaplarından İmzalı Boş Dekontla Para Çekildi

KamuAjans.Com-"FETÖ'ye ait Osmanbey ve Zafer Koleji'nden öğretmenlere ait, üzerlerinde kimin hesabından kaç lira çekileceğine dair kurşun kalem ile not düşülmüş ve hesap sahibi tarafından ıslak imza ile imzalanmış boş banka dekontları getirilirdi. Dekontları okulun muhasebesinden sorumlu F.M.B. adlı kişi getirirdi. Biz de o dekontlara istinaden hesaplardan çektiğimiz paraları, okulların hesabına toplu olarak yatırırdık.

Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında açılan, 6'sı tutuklu 129 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Afyonkarahisar 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Bektaş Bulut, Yücel Kırma, Yalçın Arslan ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında tutuklanan Akif Genelioğlu, ifadesi alınamayan tutuksuz sanıklar, tanıklar ve sanık avukatları ile müşteki Mehmet Mühsürler katıldı. Tutuklu Osman Uysal ve Abdülkadir Ayçelik duruşmaya gelmedi.

Müşteki Mühsürler, ifadesinde Afyonkarahisar'da kesimhanesi olduğunu söyledi.

Kesimhanesine gelen, FETÖ mensubu olduğunu bildiği kişilerin kesim yapılırken çekim yapmak istediklerini belirten Mühsürler, "Hiçbir art niyet aramadan ve ne amaçla kullanılacağını düşünmeden izin verdim. Sonra birkaç kez katıldığım sohbetlerde bu görüntülerin, kurban kesmek amacıyla toplanan paralar karşılığında kurban kesiliyormuş gibi bağış yapanlara gönderildiğine ve gösterildiğine şahit oldum." diye konuştu

- Öğretmenlerin hesaplarından imzalı boş dekontla para çekilmiş

Mahkeme heyeti, duruşmada TMSF tarafından el konulan Bank Asya çalışanlarını da tanık olarak dinledi.

Bank Asya'da 2008-2015 yıllarında gişe görevlisi olarak çalıştığını aktaran A.Y, şunları söyledi:

"FETÖ'ye ait Osmanbey ve Zafer Koleji'nden öğretmenlere ait, üzerlerinde kimin hesabından kaç lira çekileceğine dair kurşun kalem ile not düşülmüş ve hesap sahibi tarafından ıslak imza ile imzalanmış boş banka dekontları getirilirdi. Dekontları okulun muhasebesinden sorumlu F.M.B. adlı kişi getirirdi. Biz de o dekontlara istinaden hesaplardan çektiğimiz paraları, okulların hesabına toplu olarak yatırırdık. Dekontların üzerinde 25 ila 2 bin lira arasında tutarlar yazılı olurdu."

- Kesime getirdikleri kurbanlıkları satmaya çalışmışlar

Tanıklardan kasap İbrahim Mazlum da kesimhanesine FETÖ üyelerinin kesilmek üzere kurbanlık getirdiklerini dile getirdi.

"Bu kurbanları hayrına keser misin" dediklerini, kendisinin de kestiğini vurgulayan Mazlum, "Daha sonra 'bu kurban etlerini üçte iki fiyatına sana satalım' dediler. Ben de 'bu etleri siz yardıma muhtaç kişilere vermek için hayırseverlerden almadınız mı? Niye satıyorsunuz' deyince tartıştık." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, savcının mütalaasının ardından, sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan sanıkların yurt dışı yasağının devam etmesine, firari sanıklardan Fetullah Gülen, "FETÖ'nün il imamı" olduğu öne sürülen Mehmet Kaya, Selçuk Bakkalbaşı, İlyas Demirci ve Seyithan Biçer hakkında "Kırmızı Bülten" çıkarılmasına karar verdi.

Duruşma 16 Kasım'a ertelendi.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.