Öğretmenlerin Alan Değişikliği İle İlgili Açıklama

Öğretmenlerin Alan Değişikliği İle İlgili Açıklama

Kamuajans.com - Sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken 540 saatlik ''Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programı''nı başarıyla tamamlayan öğretmenlerin özel eğitim alanında, kapatılan alanlarda görev yapmakta olup görev yaptıkları alanlar dışında başka bir alanda yükseköğrenimini bitirenlerden Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı Kararına göre mezun oldukları yükseköğrenim programları atanacakları alana da kaynak olanların ise bu alanlara alan değişiklikleri yapılacaktır.

Kamuajans.com - Yeterli potansiyel aday olmadığından öğretmen ihtiyacı karşılanamayan özel eğitim alanına yapılacak alan değişikliği ile özel eğitim alanında bulunan öğretmen ihtiyacının karşılanması; kapatılan alanlarda görev yapan dolayısıyla fiilen yerine getireceği ders görevi bulunmayan öğretmenlerin ise ihtiyaç bulunan diğer alanlara atanmaları yoluyla daha etkin hale getirilmeleri amaçlanmıştır. <br />

<br />

Alan değişikliği, öğretmen ihtiyacı ve kamu yararı göz önünde bulundurularak sınırlı tutulmuştur. Şöyle ki;

<br />

1- Bakanlığımız kadrolarında görev yapan öğretmen sayısı 904.679'a, norm kadroya göre öğretmen doluluk oranı ise ortalama %90'a ulaşmıştır.

<br />

2- Bazı alanlarda doluluk oranı %100'ün üzerindedir.

<br />

3- Atama bekleyen potansiyel öğretmen adayı sayısı 412.015'tir.

<br />

4- Halen eğitim fakültelerinde 267.061, eğitim fakültesi dışında öğretmenliğe kaynak olan diğer yükseköretim kurumlarında ise 433.422 olmak üzere toplam 700.483 öğrenci öğrenim görmektedir.

<br />

Bu veriler göz önünde bulundurularak potansiyel öğretmen adaylarının mağdur edilmemeleri bakımından alan değişikliğinin sınıflı tutulması gerekli görülmüştür. Zira alan değişikliği yoluyla yapılacak atamalar potansiyel adayların atanabileceği kontenjanların daha da daralmasına ve hatta bazı alanlar bakımından atanma imkanlarının kalmamasına yol açacaktır.

<br />

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

<br />

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/2017_2018_ALAN.pdf" ><strong>RESMİ YAZI</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.