Öğretmenlerimiz Kendilerini Yenilemeli

Öğretmenlerimiz Kendilerini Yenilemeli

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, öğretmenlerin öğrencilere iyi eğitim verebilmesi için kendilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini belirtti.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'yi makamında ziyaret etti.

Konak Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen öğretmen yaz etkinliklerini de ziyaret eden Yusuf Büyük, burada Türkiye'nin farklı illerinden kişisel gelişim eğitimi almak için gelen öğretmenlerle bir araya geldi.

Sahadan gelerek eğitimin her kademesinde görev almış yöneticilerin daha başarılı olduğunu ifade eden Büyük, şunları kaydetti:

" ÖĞRETMENLERİMİZİN DE KENDİLERİNİ YENİLEMELERİ GEREK "

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki konuya çok önem veriyoruz. Müfredatın yenilenmesi ve öğretmen yeterlilikleri. Öğretmenin değişim ve gelişimini sağlamazsanız, başarıyı yakalayamazsınız. Öğretmenin ihmal edildiği, umutsuzluğa düşürüldüğü ortamda başarılı olmak mümkün değil. En iyi müfredatı uygulayacak olan yine öğretmendir. Çok farklı bir öğrenci kitlesi ile karşı karşıyayız. Öğrencilerimiz sürekli kendini geliştirip, öğreniyorlar. Öğretmenlerimizin de öğrencilere iyi eğitim verebilmesi için kendilerini yenilemeleri gerek."

Öğretmenlerin taleplerini de dinleyen Yusuf Büyük, eğitimin düzenlenmesine destek olan Yahşi'ye teşekkür etti.

Ömer Yahşi ise hizmet içi eğitimlerin öğretmenlerin kendilerini yenileyebilmeleri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, eğitimin gelişmesine yönelik yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini söyledi.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.