Öğretmenlere Rotasyon 2017 Yılında Uygulanacak Mı?

Öğretmenlere Rotasyon 2017 Yılında Uygulanacak Mı?

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Müdürü Hamza Aydoğdu, Hürriyet Gazetesinin kendisi ile yaptığı röportajda öğretmenlerin en önemli gündemlerinden birisi olan öğretmenlere rotasyon konusunda açıklamalarda bulundu. Ve beklenen açıklamayı yaptı. 2017 yılında eğitim camiasında zorunlu yer değişikliği yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Müdürü Hamza Aydoğdu öğretmenleri rotasyonda mağdur etmeyeceklerini ancak zorunlu yerdeğiştirme uygulamasını da mutlaka hayata geçireceklerini söyledi. Öğretmene rotasyonla ilgili kanunun mevcut olduğunu sadece uygulamasının ertelendiğini söyleyen Aydoğdu hazırlıkların da son aşamaya geldiğini vurguladı.

8 Şubat 2017 tarihli MEB resmi twitter hesabından yapılan açıklama;  "Rotasyon hiç şüphesiz çok gerekli, ancak şu an uygulamayı düşünmüyoruz." şeklinde oldu. Ancak öğretmene rotasyonun ne zaman uygulanacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

2017’DE ROTASYON 

Aydoğdu; "Öğretmen rotasyonu bizim kanunumuzda vardı. Nabi Avcı döneminde bu uygulanmadı, ama kanundaki hüküm duruyor. Şimdi Bakanımız ve müsteşarımızın bir talimatı olabilir diye çalışıyoruz. Bitirmek üzereyiz. 2017’de rotasyon var. Bunun öğretmenlerimizi mağdur edeceğini düşünmüyorum. Bir mağduriyet olmaması için bütün tedbirleri de biz alacağız." diyerek öğretmenlere rotasyonun 2017 yılında gerçekleştirileceğini de resmi ağızdan duyurmuş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.