Öğretmenlere Kariyer Basamakları Başkanlar Kurulu Kararı

Öğretmenlere Kariyer Basamakları Başkanlar Kurulu Kararı

MEB Personeli- Eğitim camiasının kanayan yarası yarım kalan sistemi olan kariyer basamakları uygulaması her dönem olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da eğitim camiasının gündeminde olmaya devam ediyor. Uzman öğretmenlik, başöğretmenlik gibi statülerin verildiği ancak devamının getirilemediği uygulama Antalya'daki Eğitim Bir Sen Başkanlar Kurulu toplantısının da gündeminde önemli bir yeri oluşturdu.

Kamuajans.com - Daha önceki başkanlar kurulu toplantılarında ve eğitim şuralarında da gündeme gelip bir türlü nihayete erdirilemeyen konu olarak yıllardır eğitim camiasının beklentisine neden olan öğretmenlere kariyer basamakları sisteminin bir an önce yeniden düzenlenip hayata geçirilmesi eğitim çalışanlarının Milli Eğitim Bakanlığından taleplerinden birisidir. Eğitim Bir Sen'de konuya duyarsız kalmadı ve konuyu Başkanlar Kurulu gündemine taşıdı. MEB'in Anayasa Mahkemesi kararı sonrasında gerekli düzenlemeyi yapmamasının süreci belirsizliğe ve adaletsizliğe ittiğinin altı çizildi. Yeni  bir kariyer sisteminin hayata geçirilmesinin gerekliliğinin vurgulandığı başkanlar kurulu kararının ilgili metni şu şekilde yazıldı;

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği iptal kararı sonrası gerekli düzenlemelerin yapılmaması, kariyer basamakları uygulamasındaki belirsizliğin ve adaletsizliğin sürmesine neden olmuştur. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak ve bu sayede eğitimin niteliğini artıracak türden yeni bir kariyer/mesleki ilerleme düzenlemesi zorunludur.

Eğitim Bir Sen Başkanlar Kurlu kararının MEB tarafından ne kadar ciddiye alınıp bir çalışma yapılacağını da zaman gösterecek. 

Bu yazının tüm hakları kamuajans.com'a aittir. "www.kamuajans.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.