Öğretmenlere 'İkramiye' İçin Kanun Teklifi Verildi..

Öğretmenlere 'İkramiye' İçin Kanun Teklifi Verildi..

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, öğretmenlere 24 Kasım'da bir maaş ikramiye verilmesi hakkında kanun teklifi verdi. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, öğretmenlere 24 Kasım’da bir maaş ikramiye verilmesi hakkında Kanun Teklifi verdi. Koncuk, Dünyanın her yerinde Öğretmenler toplumun en fedakâr ve saygıdeğer meslek mensuplarıdır diyerek, “2010 yılında yapılan 18. Milli Eğitim Şura kararlarının 27.maddesinde Öğretmenlere 24 Kasım'da bir maaş ikramiye verilmesi kararı alınmıştı. Milli Eğiti

Eğitim ve öğretimin temel unsuru olan eğitimcilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik olarak İsmail Koncuk “Hizmet sınıfı ayrımı yapılmaksızın Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan, tüm yönetici ve personele her öğretim yılında iki defa olmak üzere, öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte ve 24 Kasım Öğretmenler Gününde, net bir aylık tutarında ikramiye ödenir.”

Koncuk, Kanun teklifi ile tüm eğitim öğretim çalışanlarının bir bütün olarak görülmesi ve eğitimin niteliğinin arttırılması için, fiilen bu görevlerde çalışanlara her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve 24 Kasım Öğretmenler gününde de ikramiye almaları amaçlanmakta olduğunu söyledi.

Kaynak:Anayurt 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.