Öğretmenlere 'Eğitici Eğitimi Kursu' Verilecek

Öğretmenlere 'Eğitici Eğitimi Kursu' Verilecek

Kamuajans.com - Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koruma ihtiyacı olan ya da suça karışmış çocukların korunmasına yönelik "çocuk koruma kanunu danışmanlık tedbir kararları eğitici eğitimi kursu" ile ilgili bir yazı yayınladı. 29/11/2016 tarihinde yayınlanan resmi yazı ile çocuk koruma kanunu danışmanlık tedbir kararları eğitici eğitimi kursu açılmasına karar verildiğini duyurdu.

 Kamuajans.com - Genel müdürlük yaptığı duyuru ile hizmetiçi eğitim düzenleyeceğini ve illerin kursiyerlerin listesini 5 Aralık pazartesine kadar bakanlığa ulaştırmasını istedi. 

    Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Turgut Bağrıaçık imzasıyla yayınlanan resmi yazıda; "Bilindiği üzere koruma ihtiyacı olan ve suça sürüklenen çocukların korunmasına haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınmasına ilişkin "5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu" kapsamında "Çocukların Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ" uyarınca danışmanlık ve eğitim tedbirlerinin uygulanması Bakanlığımız sorumluluk alanındadır. Bu nedenle, mahkemelerce verilen danışmanlık tedbiri kararlarının Bakanlığımız personeli tarafından daha sağlıklı ve etkili yürütülebilmesini sağlamak amacıyla formatör yetiştirmek amacıyla Genel Müdürlüğümüzce 12-16 Aralık 2016 tarihinde "Çocuk Koruma Kanunu Danışmanlık Tedbir Kararları Eğitici Eğitimi Kursu" açılması planlanmaktadır.

Sözkonusu hizmetiçi eğitim faaliyetine katılmak üzere okullarda ve rehberlik araştırma merkezlerinde görev yapan Ankara ilinden 25, diğer illerden ise 5 rehberlik öğretmeninin en geç 05.12.2016 tarihine kadar ekli listeye işlenerek (excel formatını bozmadan) [email protected] adresine konu kısmı "Danışmanlık Tedbiri yazılarakgönderilmesi ayrıca resmi yazıyla Genel Müdürlüğümüze bildirilmesi gerekmektedir. 

Sözkonusu eğitime katılacak olan kursiyerlerin iliniz tarafından gönderilecek olan isim listesinden Genel Müdürlüğümüzce resen seçilecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.