Öğretmenlere Bir Sistem Dayatması Yapılmayacak

Öğretmenlere Bir Sistem Dayatması Yapılmayacak

Kamuajans.com - Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, İYEP ile öğretmenlere bir sistem dayatmasının yapılmayacağını ifade etti.

Kamuajans.com - Gençoğlu, çalışan ve uygulanabilir sağlıklı bir telafi mekanizması kurmak istediklerini söyledi. Programın uygulanmasında eğitim ve yönetimle ilgili dikkate alınacak birtakım ilkeler belirlendiğini aktaran Gençoğlu, "Desteğe ihtiyacı olduğu değerlendirme araçları ile belirlenen tüm öğrenciler programdan yararlanacak. Öğrencilerin Türkçe dersi temel becerileri ile matematik dersi öğrenme alanlarındaki eksiklikleri giderilecek. Programa katılan öğrencilere psikososyal alanda da destek olunacak. Öğrencilerin ayrışma ve yetersizlik hissine kapılmasının önlenmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Öğrencinin Türkçe ve matematik dersi öğrenme alanlarındaki ihtiyaç duyduğu kazanımların programa alınması, belirlenen eksikliklerin giderilmesi ve beklenen öğrenme seviyesine ulaşılması için gerekli destek sağlanacak. İYEP´e ihtiyaç duyan öğrenciler için bulunduğu okullarda yetiştirme programı uygulanacak. Öğrencilerin belirlenen alanlardaki kazanımları edininceye kadar İYEP´e devamları sağlanacak." dedi.

Yetiştirme programına devam eden öğrenci velilerinden ücret alınmayacağını bildiren Gençoğlu, programın haftada en az 2, en fazla 10 saat uygulanacağını, programın öğrencilerin kendi sınıf öğretmenlerince verileceğini dile getirdi. Bakanlıkça programa alınacak öğrencilerin genel müdürlüğün geliştirdiği "İYEP Öğrenci Belirleme Aracı" uygulanarak tespit edileceğini anlatan Gençoğlu, programların 2 ila 10 öğrenci arasında uygulanacağını belirtti. 

Genel Müdür Gençoğlu, İYEP´in, 12 ilde yapılan pilot uygulama sürecinden sonra tüm detaylarının yeniden değerlendirileceğini ve 2018-2019 eğitim öğretim döneminde ülke genelindeki tüm ilkokullara yaygınlaştırılmasının planlandığını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.