Öğretmenlerden Öğretmenler Günü Klibi

Öğretmenlerden Öğretmenler Günü Klibi

Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü için klip hazırladı. Okulun çeşitli mekanlarında çekilen klipte görev alan öğretmenler, öğretmenlik mesleğiyle ilgili duygu ve düşüncelerini hazırladıkları sözlerle ifade ettiler.

Okulun tüm idareci ve öğretmenlerinin görev aldığı klipte, öğretmenliğin tanımı ''Öğretmenlik; Uzun yıllar sonra bile öğrencileri tarafından hatırlanmaktır. Geçmişi öğretmek, geleceği kurmaktır. Hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi, sabrı ve vicdanı paylaşmaktır. Öğrenirken öğretebilmek, ömür boyu öğrenci kalabilmektir. Öğrencinin gözündeki ışığı görebilmektir. Geleceğe umutla ve güvenle bakabilmektir. Öğrencinin gülüşüne düşen ilk cemredir. Anne baba şevkatinden sonraki ilk duraktır. Yetiştirdiği öğrenci kadar ömrünün uzun olması demektir. Eserine değer biçilemeyecek tek meslektir. Her girdiği sınıfta onlarca evladının olduğunu bilmektir.  Diğer gam olmaktır. Kendinden çok öğrencini düşünmektir. Gün yüzüne çıkmamış cevheri açığa çıkarmak ve onu işlemektir. Kendisine bir harf öğretene köle olmayı göze alacak kadar değerli, peygamberlik mesleği kabul edilecek kadar yüksek ruhtur. Kendini tüketmekle birlikte yeniden gençleşmektir. Çocukların gözlerindeki ışıkla yarını aydınlatabilmektir.'' şeklinde yapılıyor.

Klip; Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını alma yeteneğini kazanmamıştır.” sözü ile sona eriyor.

Klibin video çekimlerini ve montajını yapan Emrah Mutluer, vatan toprağının dört bir köşesinde aşkla, sevgiyle, gururla, fedakarca ve özveriyle görevini yerine getiren tüm meslektaşlarımızın Öğretmenler Gününü kutluyoruz diyerek, klibi tüm şehit öğretmenlerimize, diyarı göç etmiş meslek büyüklerimize ve halen görevinin başında olan tüm öğretmenlerimize ithaf ediyoruz dedi.

Okulun çeşitli mekanlarında çekilen klipte görev alan öğretmenler, öğretmenlik mesleğiyle ilgili duygu ve düşüncelerini hazırladıkları sözlerle ifade ettiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.