Öğretmenler "Özel Öğrencilere Özel Materyal" İçin Yarışacak

Öğretmenler "Özel Öğrencilere Özel Materyal" İçin Yarışacak

KamuAjans.Com-Millî Eğitim Bakanlığınca görme, işitme, zihinsel, ortopedik engeli ya da özel öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, otizmi olan öğrencilere yönelik "Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik" yarışması düzenlendi. Yarışmaya başvurular 24 Nisan-30 Haziran tarihlerinde alınacak.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "Fikirler yarışsın, engeller aşılsın" temalı "Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik Yarışması"nın ikincisi, "materyal" ve "etkinlik" olmak üzere iki kategoride düzenlenecek.

Katılımcılar görme, işitme, zihinsel, ortopedik yetersizliği, özel öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, dil ve konuşma güçlüğü ve otizmi olan bireylere yönelik hazırladıkları eğitim materyalleri ya da etkinliklerle yarışmaya katılabilecek. Yarışmaya resmi ve özel kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler, devlet ve vakıf üniversitelerinden akademik personel ile üniversite öğrencileri başvuru yapabilecek.

Yarışma başvuruları, 24 Nisan-30 Haziran tarihlerinde "orgm.meb.gov.tr/yarisma" adresinden yapılacak. Materyallerin ve etkinliklerin, kargodan 2 Mayıs-14 Temmuz arasında Bakanlığa gönderilmesi gerekiyor.

Sonuçlar, 2 Kasım´da açıklanacak ve dereceye girenlere para ödülü verilecek. Katılım koşullarına ilişkin detaylı açıklamalar, "orgm.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenilebilecek.

25 materyal için Ar-Ge çalışması

Geçen yıl ilki düzenlenen yarışmada, 25 özel eğitim materyali seçildi. Ar-Ge çalışmaları başlatılan materyaller, gelecek eğitim yılından itibaren özel eğitim alanında hizmet sunan öğretmenlere ulaştıracak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.