Öğretmenler, Müfredat Taslağı İle İlgili Rapor Hazırlayacaklar

Öğretmenler, Müfredat Taslağı İle İlgili Rapor Hazırlayacaklar

KamuAjans.Com-Öğretmenler, Müfredat Taslağı İle İlgili Rapor Hazırlayacaklar. Konuyla İlgili Yazı MEB'den Geldi.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda, müfredat taslağının öğretmenler tarafından incelenip rapor hazırlanması istendi.

Bu raporlar önce okul bazında yapılacak. Okul zümre başkanları müfredat taslağıyla ilgili görüş ve önerileri içeren bir rapor hazırlayacaklar. Daha sonra bu raporlar ilçe-il zümre raporu haline dönüştürülerek MEB'e gönderilecek.

İşte MEB'in Yazısı;

Onuncu kalkınma planının ''öncelikli dönüşüm programları'', 64.hükümet programı 2016 yılı eylem planı ve bakanlığımız stratejik planı çerçevesinde; ilköğretim(ilkokul,ortaokul) ilr ortaöğretim(lise) kurumlarında uygulanmakta olan derslerin öğretim programlarının değerlendirmesi,sadeleştirilmesi,güncellenmesi ve geliştirilmesi çalışmaları son aşamaya gelmiş olup bu kapsamda hazırlanan öğretim programı taslakları http://müfredat.meb.gov.tr adresinde yayımlanmaktadır.

Demokratikleşme,şeffaflık ve katılımcılık bakanlığımız tarafından önem verilen hususlardandır.

Bu bağlamda ilinzde görev yapan her sınıf düzeyi ve branşta görev yapan öğretmenlere konuyla ilgili gerekli duyuru ve bilgilendirmenin yapılması ve taslak öğretim programlarına yönelik oluşturulacak inceleme ,değerlendirm,görüş ve önerilerinin, ilçe-il zümre raporları halinde getirilerek aşağıdaki takvim çerçevesinde başkanlığımız elektronik posta adresine (programdeğ[email protected]) ve başkanlığımıza resmi yazı ile gönderilmesi gerekmektedir.

13 ocak 2017

Öğretim programlarının askıya çıkarılması

13-20 ocak 2017

Öğretmenlerin öğretim programlarını incelemeleri

23-27 ocak 2017

İlçe zümreleri,tarafından inceleme,değerlendirme,raporlama

30 ocak - 10 şubat 2017

İl zümreleri tarafından inceleme,değerlendirme,raporlama ve bakanlığa gönderme



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.