Öğretmenler Eylül Seminerlerini Memleketlerinde Yapabilecekler Mi?

Öğretmenler Eylül Seminerlerini Memleketlerinde Yapabilecekler Mi?

Öğretmenlerin yaz tatili sona eriyor. Ancak öğretmenlerin önemli prosedürlerinden birisi olan 1. dönem başı semineri ile ilgili önemli bir ayrıntı söz konusu. Çünkü öğretmenler göreve başladıktan hemen sonra kurban bayramı tatili başlayacak.

2016-2017 eğitim öğretim yılı okulların açılmasından önce gerçekleştirilecek olan 1. dönem başı seminer çalışmaları 1-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Kurban bayramı tatili Bakanlar Kurulundan açıklandığına göre 9 gün olacak. Bu da 10-19 Eylül tarihleri arasına denk gelmektedir. Yani seminer dönemine başlayan öğretmenlerin büyük bir bölümü göreve başladıktan bir hafta sonra tekrar memleketlerine dönmek durumunda kalacaklardır. Bu durumda öğretmenler hem ekonomik olarak hem de fiziksel yorgunluk anlamında yıpranacaklardır. 

Bu yüzden öğretmenler sitemize gönderdikleri yorum ve maillerde Milli Eğitim Bakanlığına seslerini duyurmamızı ve seminerlerinin bulundukları il ya da ilçelere alınması gerektiğini vurguladılar. Biz de öğretmenlerin sesi olarak öğretmenlerin ekonomik ve fiziksel anlamda zor durumda kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığından bu durumun değerlendirilmesini istiyoruz.

 

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre;

    2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.