Öğretmenler Derneği Şubesi Okula Dönüştürüldü

Öğretmenler Derneği Şubesi Okula Dönüştürüldü

KamuAjans.Com-Van'nın Çatak ilçesinde Fetullahçı Terör örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen Van Öğretmenler Derneği Çatak Şubesi okula dönüştürüldü

Van'nın Çatak ilçesinde Fetullahçı Terör örgütü ile bağlantılı olduğu gerekçesi ile Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen Van Öğretmenler Derneği Çatak Şubesi okula dönüştürüldü.

Terör saldırısında şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk'un adı verilen okulda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni düzenlendi.

Tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Tören daha sonra Bitlis'in Hizan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca önceden yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk'un isminin verildiği Şehit Talha Musap Salçuk Anadolu Lisesinde devam edildi.

Buradaki programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimine değinerek, şunları söyledi:

"Hepimizin görevi sizleri, vatanına ve milletine faydalı, bilgiyle donanımlı, medeni bir insan olarak yetiştirmektir. Eğittiğimiz her bireyin kendi çıkarıyla vatan ve milletin çıkarının söz konusu olduğunda, hiç tereddüt etmeden ve milletinin çıkarını önceleyen ve bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, gerekirse bu uğurda canını verecek Şehit Ömer Halis Demirler, Talha Musap Salçuklar, ismini sayamadığımız nice kahraman vatan evlatları gibi, bu toprakların tarihinde isimleri asla unutulmayacak bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuz ve umudumuzdur."

Öğrenciler şiirler okuduğu programda çeşitli gösteriler sunuldu.

Ardından Kaymakam Hacı Asim Akgül ve şehit ailesi okulun açılışını gerçekleştirdi.

Kaymakam Akgül ve beraberindekiler sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Programa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aşçı, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, şehidin ailesi, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.