Öğretmenler Bugün Görevine İade Edilecek

Öğretmenler Bugün Görevine İade Edilecek

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında İzmir'de açığa alınan 149 öğretmen hakkında göreve iade kararı verdiği öğrenildi.

   İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevlerinden açığa alınan öğretmenlerden 606 öğretmen yarın İstanbul il milli eğitim müdürlüğü tarafından ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek yazıyla görevlerine iade edilecekler. Haklarında yapılan araştırma ve soruşturmaların neticesinde FETÖ ile bağlantılarının olmadığı ya da dolaylı olarak töhmet altında kaldıkları belirlenen 606 öğretmen ve aileleri yarın mutlu haberi alacaklar. Göreve dönen öğretmenler ya bulundukları ilçe milli eğitim müdürlüklerinden isimlerini öğrenebilecekler ya da yazının okullarına gelmesini bekleyip okul yönetimi tarafından çağırılacaklar.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında açığa alınan öğretmenlerden bazılarının göreve iade edilmeleri kararlaştırıldı.

Bakanlıkça İzmir'deki soruşturmada açığa alınan öğretmenlerden 149'u için göreve iade kararı verildi.

Öğretmenlerin kararın tebliğinin ardından görevlerine dönebilecekleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.