Öğretmeninin 'Kar Tanesi', Ailesinin 'Umudu'

Öğretmeninin 'Kar Tanesi', Ailesinin 'Umudu'

Kamuajans.com - Konya'da beynindeki sıvı toplaması ve bel açıklığıyla dünyaya geldiğinde "Yaşamaz" denilen 12 yaşındaki, yüzde 92 bedensel engelli İsmail Berat Süslü, hayata pozitif bakışıyla kendisine hayran bırakıyor. İsmail Berat Süslü, öğretmeninin "kar tanesi", ailesinin "umudu" oldu.

Kamuajans.com - Gülsüm (38) ile Mehmet Süslü (46) çiftinin dört çocuğundan biri olan 12 yaşındaki İsmail Berat Süslü, beynindeki sıvı toplaması ve bel açıklığıyla dünyaya gözlerini açtı. Yaşaması mucizelere bağlanan Süslü, herkesin kendisinden ümidini kestiği anda hayata sımsıkı sarıldı.

Henüz iki günlükken ameliyat masasına yatan ve uzun süre kuvözde kalan Süslü, bugüne kadar çeşitli operasyonlar geçirdi.

Yetkililer, 2010'da evde eğitim kapsamında Berat'ın branş öğretmenleri tarafından ders almasını sağladı. Evine gelen öğretmenlerden Tülay Atabey (34), çok etkilendiği öğrencisi için "Kar Tanesi" adlı şiir yazdı.


"O, benim kar tanem"

Öğretmen Tülay Atabey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Berat ile tanışmadan önce birtakım endişeleri olduğunu söyledi.

Berat ile konuşmaya başladıktan sonra endişelerinin yersiz olduğunu anladığını belirten Atabey, "Çok farklı bir çocuk. Berat, saf, temiz, azimli, güleç yüzlü bir öğrenci. Yaşamında olumsuzluğa, karamsarlığa ve 'Hayır'a hiç yer yok. Ona bir şey öğretmeye geldim ama o bana çok şey öğretti. Kalbinin temizliği yüzüne vurmuş. O, benim kar tanem. Berat, saflığın adı. Kar taneleri hiç birbirine çarpmadan yeryüzüne nasıl iniyorsa, Berat da insanlara karşı ufacık bir kötülük beslemeyen bir çocuk. Herkesin iyiliğini düşünüyor. Üzüldüğüm şeylerde hemen öğrencim aklıma geliyor, kendimi toparlıyorum. Berat'tan üzülmemeyi, kardeşçe yaşamayı öğrendim.'' dedi.


"Nefes alıp verişi bile huzur veriyor"

Anne Gülsüm Süslü, hamilelik sürecinin, doğmadan durumunu öğrendiği oğlundan dolayı çok zorlu geçtiğini dile getirdi.

Evladının yaşayacağına hep inandıklarını vurgulayan Süslü, kucağına aldığı oğlunun nefesinin durmasından çok korktuğunu anlattı.

Berat'ın nefes alıp verişinin bile kendisine huzur verdiğine işaret eden Süslü, "Henüz iki günlükken ameliyata alındığında 'İki ay yaşarsa mucize' denilen oğlum bizim yaşam kaynağımız, mutluluğumuz, umudumuz oldu. Karamsar olduğumda bile 'Anne üzülme, ikimiz bunu da başarabiliriz' gibi cümlelerle hep motive edici oldu. Ailemizin kenetlenmesini sağladı. Pozitifliği çevresindekileri de etkiliyor. Arkadaşları, akrabalarımız Berat ile sohbet etmeyi çok seviyor." ifadelerini kullandı.

İsmail Berat Süslü de yaşamayı çok sevdiğini belirterek, "Haline şükretmeyenlere kızıyorum. Unutmasınlar, onlar gibi olmak isteyen çok insan var. İleride futbolcu olmak istiyorum." dedi. 

METİN BOLAT
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.