Öğretmenin İtibarını Zedeleyen "Alo 147" Uygulamasına Son Verilsin

Öğretmenin İtibarını Zedeleyen "Alo 147" Uygulamasına Son Verilsin

KamuAjans.Com – Eğitim insanın kendini keşfetme sürecine verilen addır. Bu nedenle eğitim sürecini sadece dört duvar arasına hapsetmek, insanın kendini geliştirme sürecine vurulacak en ağır darbedir. İlk emri "OKU" diyen bir kaynaktan beslenen medeniyet anlayışımız, bizlere "beşikten mezara kadar eğitim" ilkesini hayat düsturu edinmemizi tavsiye etmektedir. Bu sürecin hiç tartışmamız en önemli unsuru eğitim tarihimizde kendini eğitim vermek için dört duvar arası ile sınırlamayan muallimler olmuştur. İlmi il

Toplumun en seçkin ve kıymet verilen şahsiyetleri hiç tartışmasız muallimlerde. Vurduğu yerde gül bittiğine inanılan, öğrettiği bir harften dolayı kendisine kırk yıl köle olunabileceği zikredilen, yeni neslin onların eseri olacağı söylenen muallimler. Gün geldi devran döndü ve artık hiçbir şeyin eskisi olmadığı bir zamanlar vuku bulmaya başladı. İlkönce muallimlerimizin yetkisini ve dolayısı ile etkisini dört duvar arası ile sınırladık. Gül yetiştirmek için ömrünü bir mum gibi eriten öğretmenlerin değeri toplumda azalmaya hatta daha da kötüsü olumsuzluğa doğru evrilmeye başladı.

En nihayetinde okulda öğrencileri tarafından vurulan katledilen öğretmen haberi ile toplumumuz karşı karşıya kaldı. Artık sözün bittiği yerdeyiz diye düşünürken medyada neredeyse böyle bir hadise hiç olmamış gibi çok az yer aldı. Bu ise gelecek günlerdeki asıl felaketin habercisi konumunda olan bir gelişmedir. Eğer Bakanlık, medya ve toplum bu trajik hadiseye yeteri kadar tepki vermiyorsa, niye bu hale gelindi diye sorgulama yapmıyorsa daha felaket dolu günler bizi bekliyor demektir.

Öğretmenin toplum nezdindeki itibarını eski günlere döndürmek için acil tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu kapsamda ilk adımı atmak Milli Eğitim Bakanlığına, düşmektedir. Öğretmenlerin itibarını zedeleyen adeta öğrenci ve velileri tarafından şikayet hattı gibi algılanan "ALO 147" hattı gibi uygulamalara bir an önce son verilmelidir. Bakanlığın öğretmenine vereceği değer toplumun kendisini düzeltmesine ön ayak olacaktır. Vakit artık daha geç olmadan tedbir alma vaktidir.

Mustafa GÜÇLÜ

ANADOLU EKSEN GENEL BAŞKANI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.