Öğretmene Performans Ehil Yönetici Seçmekten Geçer

Öğretmene Performans Ehil Yönetici Seçmekten Geçer

Yönetici Atama - Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK hem öğretmene performans sistemi hem de yönetici görevlendirme yöntem ve yönetmeliğini eleştiren açıklamalarda bulundu. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN'ın açıklamaları üzerinden yorumlarda bulunan KONCUK, temel sorunun yönetici atama sisteminden kaynaklandığını vurguladı.

 Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada; "Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Sn Talip Geylan'ın performans konusundaki tespitleri son derece isabetlidir. Performans her yönü ile tartışılabilir ama bu konuda ilk ve en önemli adım ehil yönetici problemidir. Sevk ve idare kaabiliyeti olmayan yöneticilerle bir adım öteye gidilemez.

Bizler öğretmen veya memur olarak adil bir performans sisteminden korkmuyoruz, hak edenin hakkının ehil olmayan kişiler tarafından gasp edilmesinden endişe duyuyoruz. İlk düğmeyi doğru ilikleyelim ki, o da yönetici atama sistemidir.

Öyle bir sistem olmalı ki, hem verimi artırsın, hem de öğretmen itibarını yükseltsin. Önce MEB'in bu niyeti görülmelidir ki, bu da şeffaf bir anlayışla sistemi tartışmak ve genel bir mutabakatla olur. Sn Geylan'ın teklifi hayat bulsun,hadi liyakatli yöneticinin ilk adımını atalım." diyerek MEB'in yönetici görevlendirme sistemine atıfta bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.