Öğretmen Strateji Belgesi Anlatılacak

Öğretmen Strateji Belgesi Anlatılacak

KamuAjans.Com-Eğitimde son günlerde tartışmalara neden olan öğretmen strateji belgesi konusunda Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürümüz Doç.Dr. Semih Aktekin açıklamalarda bulunacak.

Öğretmen Strateji Belgesi ile ilgili merak edilen tüm sorular cevap buluyor. Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürümüz Doç.Dr. Semih Aktekin 19 Haziran 2017 Pazartesi Günü Saat:10:00'da eba'da... 

Öğretmen Strateji Belgesi Nedir ?

Bu belge, Millî Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen “Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı”nda ortaya konulan görüşler doğrultusunda, Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri, farklı bakanlıklardan bürokratlar, akademisyenler, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışma toplantıları sonucunda hazırlanmıştır.

Mevcut belgede öğretmen yetiştirme, geliştirme ve istihdam süreçlerine ilişkin olarak “öğretmenliğe yönelik hizmet öncesi eğitim, öğretmenlik mesleğine adayların seçimi ve istihdamı, adaylık ve uyum eğitimi, kariyer geliştirme ve ödüllendirme, öğretmenlik mesleğinin statüsü ve sürekli mesleki gelişim” olmak üzere altı temel bileşen belirlenmiş; bu bileşenlerle ilgili amaçlar ile bu amaçları gerçekleştirmeye yönelik hedef ve eylemlere yer verilmiştir. Belgede tartışılan amaçlar ve bu amaçlarla ilişkili hedefler aşağıda sıralanmıştır.

1. Amaç: Yüksek nitelikli, iyi yetişmiş ve mesleğe uygun bireylerin öğretmen olarak istihdamını sağlamak

Bu amaçla ilişkili hedefler;

 Öğretmen yetiştirmeye yönelik programlarda eğitimleri iyileştirmek

 Üniversite mezunları arasından öğretmenlik mesleğine en uygun olanları seçmek

2. Amaç: Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini sürekli kılmak

Bu amaçla ilişkili hedefler;

 Öğretmenlerin gelişim ihtiyacını tespit için periyodik olarak yapılacak bir performans değerlendirme sistemini hayata geçirmek

 Adaylık sürecinden itibaren öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişim faaliyetlerinin niteliğini arttırmak

3. Amaç: Öğretmenlik mesleğine yönelik algıyı iyileştirmek ve mesleğin statüsünü

güçlendirmek

Bu amaçla ilişkili hedefler;

 Öğretmenlik mesleğinin statüsünü güçlendirmek

 Öğretmenlerin çalışma şartlarını iyileştirmek

 Kurumlar ve bölgeler arası farklılıklara göre iyileştirici tedbirler almak

 Kariyer ve ödüllendirme sistemini geliştirmek Ayrıca belgede yukarıdaki amaç ve hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik olarak 35 adet eylem maddesine yer verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.