Öğretmen Performansına Verilen Puan Yargı Tarafından İptal Edildi

Öğretmen Performansına Verilen Puan Yargı Tarafından İptal Edildi

Kamuajans.com - Bursa 3. İdare Mahkemesi 2016/1032 Esas ve 2016/1184 karar sayılı ve 20/10/2016 tarihli kararında; "Uyuşmazlığa konu değerlendirme işleminin nesnel, somut, ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve söz konusu değerlendirmenin bu haliyle objektif dayanakları ortaya konulmak suretiyle yapıldığının kabulüne olanak bulunmadığı anlaşıldığından dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır." Hükmü verildi.

T.C.

BURSA

3. İDARE MAHKEMESİ

ESAS NO: 2016/1032

KARAR NO: 2016/1184

DAVACI: FATİHGÖLLÜ

VEKİLİ: AV. SELAMİ KARAMAN

Uluyol Çelikkepçe apt. No: 59 K:3 D:6 Osmangazi/BURSA

DAVALI: BURSA VALİLİĞİ/BURSA

VEKİLİ: AV. ELİF BATTAL KOÇ

Eski Odun Pazarı Mevkii Çarşamba Pazarı, Yeni Hükümet Konağı A Blok 16050 Osmangazi/BURSA

DAVANIN ÖZETİ: Bursa İli, Osmangazi İlçesi, BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezinde fizik öğretmeni olarak görev yapan davacının, 17.04.2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ekindeki Ek-3 değerlendirme formuna göre yapılan değerlendirme sonucunda 75 puan ile değerlendirilmesine yönelik işlemin; değerlendirmenin subjektif ve haksız şekilde somut bilgi ve belgeye dayanmadan verildiği, değerlendirme puanının görevde yükselme ve aylık kazanca etkili olduğu, okul müdürü hakkında önceden şikayette bulunması, tarafına verilen uyarma ve kınama cezalarının açtığı davalarla idare mahkemelerince iptal edilmiş olması gibi nedenler yüzünden bu değerlendirme puanının verildiği ileri sürülerek iptali istenilmektedir.

SAVUNMANIN ÖZETİ: Yasal süre geçirildikten sonra dava açıldığı, davacı tarafından performans değerlendirme notlarına karşı Performans Değerlendirme İtiraz Komisyonuna yapılmış bir itiraz olmadığı, değerlendirmenin objektif ve hukuka uygun şekilde yapıldığı ileri sürülerek davanın reddi gerektiği savunulmaktadır.

TÜRK MİLLETİ ADINA

Karar veren Bursa 3. İdare Mahkemesi'nce davalı idarenin usulüne ilişkin itirazı yerinde görülmeyerek dava dosyası incelenmek suretiyle işin gereği görüşüldü:

Dava; Bursa İli, Osmangazi İlçesi, BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezinde müzik öğretmeni olarak görev yapan davacının, 17.04.2015 taih ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ekindeki Ek-3 deperlendirme formuna göre yapılan değerlendirme sonucunda 75 puanı ile değerlendirilmesine yönelik işlemin iptali istemiyle açılmıştır.

17.04.2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin, Değerlendirme ölçütleri başlıklı 54. maddesinde; ''(1) Bu Yönetmelik kapsamında, Bakanlığa bağlı her derece eğitim kurumunda görev yapan ve adaylık sürecini tamamlamış olan öğretmenlerin, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda, görev yaptığı eğitim kurumunun müdürü tarafından değerlendirmesi yapılır.

Değerlendirme ölçütleri olarak ek-3'te yer alan Form esas alınır. Değerledirmeler ders bitiminden itibaren bir ay içinde, MEBBİS üzerinde oluşturulacak modül üzerinden gerçekleştirilir. 



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.