Öğretmen Maaşlarına Başarı Ayarlaması Geliyor

Öğretmen Maaşlarına Başarı Ayarlaması Geliyor

Öğretmen – Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlere performans kriterini getirmekte kararlı ve bu konuda alt yapı hazırlıklarını da tamamlamak üzere olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu sistemde öğretmenler daha önce de getirilmeye çalışılan uzman öğretmen, başöğretmen gibi kategorilerle sınıflandırılacak, okul idarecileri de ayrı bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Ayrıca başarısız olarak değerlendirilecek öğretmenlerle ilgili de yaptırımlar uygulanacak. Başarısız olarak değerlendirilen öğretmenler yeni bir eğitime

KamuAjans.Com - Öğretmenlere verilecek olan ‘uzman öğretmenlik’ ve ‘başöğretmenlik’ unvanları için yeni kriterler belirlendi. Performanslarına bakılacak olan öğretmenlere, veliler ve öğrenciler de puan verecek. En başarılı öğretmen en yüksek maaşı alacak. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik için yeni kriterler belirledi.

UZMAN ÖĞRETMENLİK:
Son 8 yıldaki performans değerlendirmelerinde en az 4'ünün A başarı düzeyinde olması gerekecek.

BAŞÖĞRETMENLİK:
Son 14 yıldaki performans değerlendirmelerinde en az 7'sinin A başarı düzeyinde olması gerekiyor.

MÜDÜRLÜK:
Son 4 yılda performans değerlendirmelerinde en az 2'sinde A düzeyi başarı gerekiyor.

BAŞARISIZ ÖĞRETMENE EĞİTİM:
Performans başarısı yüksek olmayan öğretmen eğitime alınarak takip edilecek.


SABAH 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.