Öğretmen Ataması Mülakatlarında Puanlama Sistemi Değişecek Mi?

Öğretmen Ataması Mülakatlarında Puanlama Sistemi Değişecek Mi?

KamuAjans.Com-Öğretmen Ataması Mülakatlarında Puanlama Sistemi Değişecek Mi? mebpersonel.com olarak mülakat puanlama sistemi hakkında merak edilenleri açıklıyoruz. Öğretmen Atamaları İçin Yeni Uygulama Geliyor. Öğretmenlik Mülakatlarında Yeni Puan Uygulaması Gündemde.

Bilindiği üzere 2016 Mayıs ayından itibaren sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat gündeme alınmış ve tartışmalar yaşanmıştı. Daha mülakat ve sözleşmeli öğretmenliğin akıbetinin ne olacağı tartışılırken, bunun üzerine FETO/PDY tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleşmiş ve süreç hızlanmıştı. 15 Temmuz sonrası OHAL'de çıkarılan 668 sayılı KHK ile sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat yasalaşmıştı.

Çıkarılan KHK ile sözleşmeli öğretmen atamaları kapsamında, bu uygulama ile 2016 Ekim ayında 15 bin öğretmen ve 5 bin sınavsız dershane öğretmeni alınmıştı. Yapılan mülakatlar sonucunda komisyonlar arasında ciddi puan farkları oluşmuş ve ciddi mağduriyetlere neden olmuştu. Bu durum aday öğretmenler tarafından aylardır gündeme getirilmekte ve tepkiye neden olmaktaydı. Sözleşmeli Öğretmen Atamaları Mülakatlarında Yeni Puan Uygulaması Gündemde Edinilen bilgilere göre komisyonlar arasında farkın kapatılması için KPSS puanları üzerinden yapılacak artış ve eksiltmelerde taban ve tavan puan uygulaması getirilmesi planlanıyor.

Yani bir adayın puanı en fazla 10 puan artırılıp en fazla 10 puan düşürülebilecek. Bu taban ve tavan puanının 10 ve 15 olma ihtimali en yüksek ihtimaller arasında. Bu durumda puanlar arasında uçuk farklılaşma olmayacak. 20 bin öğretmen ataması mülakatları da devam ediyor. +10,-10 gibi KPSS puanlarına göre taban-tavan uygulamasının 20 bin öğretmen ataması mülakatlarında da uygulandığı iddia ediliyor.


MEB Personel 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.