Öğretmen Atamaları Mart Ayına Sarkacak

Öğretmen Atamaları Mart Ayına Sarkacak

KamuAjans.Com-Öğretmen Atamaları Mart Ayına Sarkacak. Binlerce öğretmenin merakla beklediği 2017 öğretmen atamalarıyla ilgili son dakika gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki 2017 yılında öğretmen ataması ne zaman olacak?

MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN, atamalar için 2017 bütçesiyle 60 bin toplam kadro içinde MEB’e verilecek sayılar netleştikten sonra atamaların olacağını ancak mülakatlardan dolayı Şubat’ta atamanın zor olduğunu ifade etti.

MALİYE ATAMALARA NE ZAMAN ONAY VERİR?

Bütçede sadece 5 bin atama yer almaktadır. Sözleşmeli vizesi ayrı olarak her an izinler verilebilir. Geçmiş dönemde Şubat’ta kadrolu öğretmen alımları için Maliye kadro dağıtımını Ocak'ta yapıyordu,. Asıl dağıtım Nisan’da veriliyordu. Şimdi kadrolu alımlar olmadığı için atama vizesinin her zaman verilmesi mümkün.

KAÇ ÖĞRETMEN ATANABİLİR?

25-30 bin arası öğretmen alımı olur (referandum faktörü nedeniyle)

**Referandumun netleşmesiyle birlikte öğretmen atamalarıyla ilgili süreç başlayacaktır. Yani anayasa değişikliklerinin ikinci tur görüşmeleri önem arz etmektedir. Anayasa görüşmeleri başarıyla bittikten sonra öğretmen alımlarıyla ilgili müjde de resmen duyurulacaktır.

kamupersoneli

zeki kara 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.