Öğrencinin Ben Bilinci, Psikolojik Sağlık Ve Eğitim

Öğrencinin Ben Bilinci, Psikolojik Sağlık Ve Eğitim

KamuAjans.Com-Öğrencinin ben bilinci kendisinin bilincinde olma; olma anlamına geliyor. Öğrenciyi birey yapan, farklı kılan seçimleridir.

Ancak, öğrencinin ben bilincine sahip olmaksızın kendisini yaşayabilir mi? Özgürlüğünün farkında olabilir mi? Özgür olmayan öğrenci kendisini gerçekleştirme yolunda çaba gösterebilir mi?

Diğer taraftan; ben bilinci olmaksızın bireyleşmesi mümkün değildir. Bireyleşmeyen öğrenci bağımlı bir insan olduğu anlamına geleceği için seçimlerini özgürce yapamayacağı anlamına gelecektir.

Öğrencinin ben bilinci uyumlu bir yaşam sürdürmede önem taşıyor. Ben bilinci gelişmeksizin iç ve dış dünyasındaki değişikliklere uyum sağlayamayacağı anlamına gelecektir.

Ben bilinci olmaksızın öğrencinin sosyal becerilere sahip olması beklenebilir mi?

Ben bilinci olmaksızın, öğrencinin kendini gerçekleştirmesi beklenebilir mi?

Bütün bunlar, öğretmenin hangi rollere sahip olması gerektiğini gündeme getiriyor(Öğrencinin ben bilincini geliştirmek için).

Örneğin buluş yoluyla öğretime vb. yöntemini kullanabilir.

Diğer taraftan, öğretmen demokratik tutumu benimseyebilir. Öğrencinin güven içinde hissedip düşüncelerini sınamasına izin verebilir.

Öğretmen öğrencileri karara katabilir ve konuşmalarına fırsat verebilir.

Hasan Güneş

Emekli Öğretim Görevlisi

Kamuajans.com - Özel Haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.