Öğrencilere Yeni Karne Geliyor

Öğrencilere Yeni Karne Geliyor

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), eğitimde öğrencilerin gelişimlerini ve okul bazlı başarılarını ölçecek, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'na (PISA) ile Uluslararası Fen ve Matematik Eğilimleri Araştırması'na (TIMSS) rakip olacak "Eğitimde Öğrenci Gelişimini İzleme Sistemi" hayata geçiriliyor.

Kamuajans.com - Sistemle, öğrencilerin öğrenme eksikliklerinin tespit edilerek, geri bildirim verilmesi yoluyla eğitim öğretim sürecinin niteliğinin hızlı şekilde iyileştirilmesi planlanıyor.

Ayrıca izleme sistemiyle, ölçme ve değerlendirme bireyselleştirilerek, her öğrencinin kendi öğrenme sürecine ilişkin sistemden geri bildirim alması sağlanacak.

Öğrenci izleme modeliyle, öğrenci, veli, öğretmen ve okul idaresine anketler yapılacak. Anketlerle okul bazlı değerlendirmeler elde edilecek.

Anketlerde, askıya çıkarılan ve yeni öğretim döneminde hayata geçirilecek müfredat içerikli ve hayata hazırlayıcı sorular olacak. Öğrencilerin öğrendiklerini günlük hayata uygulamada başarılı olup olmadıkları ölçülecek, neyi öğrenip neyi öğrenmedikleriyle ilgili karneleri oluşturulacak.

Bununla birlikte okul, öğretmen bazında da anlamlı geri bildirimler verilerek, tüm tarafların çalışmalarına ayna tutulacak. Bu sayede sürecin aksayan yönlerini tespit etmek mümkün olacak. Bu sayede çok daha az zaman ve enerji harcanarak eksiklikler giderilebilecek ve süreç iyileştirilebilecek. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.