Öğrencilere Anlamlı 23 Nisan Hediyesi

Öğrencilere Anlamlı 23 Nisan Hediyesi

Kamuajans.com – Koronavirüs pandemisi sebebiyle eğitime okullarda ara verilmiş eğitim sistemine EBA üzerinden akıllı cihazlar ve hizmete açılan EBA tv kanallarından devam ediliyor. Uzaktan eğitimin devam ettiği bu dönemde kendini eğitime ve öğrencilerine adaşım bir eğitimciden duygulandıran proje başlatıldı.

Uzaktan eğitimin devam ettiği bu dönemde Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu bilişim öğretmeni öğrencilerin EBA ve canlı dersleri kolay takip edebilmeleri için önemli bir proje başlattı. Uzaktan eğitimin başladığı bu dönemde bazı öğrencilerin elinde gerekli iletişim cihazı olmadığını öğrenince ne yapabilir düşüncesiyle başlayan projede Okul yöneticileri ve öğretmenlerin büyük özverileri ile ihtiyaç fazlası atıl durumdaki tablet ve bilgisayarlar toplatıldığı ve bilişim öğretmenlerinin elinde gerekli donanımları yükseltilerek ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerinde önemli araç kullanılmaya başlandı.

Okul müdürü İbrahim Şimşek'inde örnek müdür profili çizdiği bu projede bilgisayar ve tabletlerin ulaştırılmasında önemli rol aldığı belirtildi. Gece gündüz bilişim öğretmenlerinin üzerinde çalıştığı atıl durumdaki bu cihazlar gerekli donanım ve bakımlar yüklenilerek öğrencilerin uzaktan erişimde canlı olarak katılımları sağlandı.

Projenin fikrini veren sınıf öğretmenlerininde bu sureçte öğrencilerinin durumlarını bilmesi ve ihtiyacı olan öğrencileri tespitinde önemli rol üstlendiği belirtildi. Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında dezenfekte edilip hediye paketlerine koyulan tablet ve bilgisayarlar öğrencilerin evlerine teslim edildi.

Projenin önümüzdeki günlerde dahada büyüyerek genişlemesi ve daha fazla öğrencinin online canlı derslere katılım sağlaması bekleniyor.

Kamuajans ailesi olarak başta okul müdürü İbrahim Şimşek ve bilişim öğretmeni Emrah Mutluer olmak üzere katkı sağlayan tüm öğretmenlerimizi canı gönülden kutlarız.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.