Öğrenci Andı İle İlgili İttifak Açıklaması

Öğrenci Andı İle İlgili İttifak Açıklaması

KRT’DE Gün İzi Programında Aslı Kurtuluş’a konuşan Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Danıştay’ın öğrenci andı ile ilgili aldığı kararı değerlendirdi. Hükümet tarafından karara tepki gösterenlerle ilgili öğrenci andının siyasette belirleyici olacağını söyleyen Yeniçeri, ’Adalet ve Kalkınma Partisi ve MHP andımız konusunda anlaşamaz ise başka hiçbir konuda anlaşamaz’’ dedi.

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, ‘’MHP eğer andımızın kaldırılmasına ve yeniden yasaklayacak düzenlemeye gidilmesine izin verirse ona Milliyetçi Hareket Parti denilmez bu saatten sonra.’’ İfadelerini kullandı.

Yeniçeri ayrıca, ‘’önümüzdeki süreçte Ak Parti ya bunu unutturup uzun vadede çözeriz diye yargıyı dolaylı şekilde etkileyerek yeniden eski yasaklama dönemine gidecek ya da MHP ile köprüleri atacak. Bunun başka çıkış yolu yok. Bu varlık yokluk meselesidir. Büyük bir meseledir bu. Bu meselede anlaşılamazsa başka hiçbir konu da anlaşılamaz. Çünkü Türk’üm diyemeyecekse çocuklarımız andımızı okuyamayacaksa başka hiçbir şey olmasın o çocuklarımıza. İyi elbiseler, ayakkabılar giymiş olması, yüksek makamda olmasa benim çocuğum için önemli değil. Anasını, atasını, ecdadını tanımaması önemli. Önce hangi milletten, önce hangi inanç grubundan olduğunu ortaya koyması lazım. Andımızda onu gösteriyor. Andımız belirleyici turnusol kağıdıdır. Ak Parti ve MHP arasındaki turnusol kağıdıdır. Belirleyici unsundur. Eğer bu belirleyici unsura Adalet ve Kalkınma Partisi saygı gösterirse ittifak belli bir süre daha gidebilir, göstermezse çatlayacağını düşünüyorum. Artık Türk’üm demeyecekse MHP ne diyecek, neyi savunacak? MHP bundan taviz veremez.’’ dedi.

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’nin konuşmasının tamamı şöyle: 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.