ÖABT Sonuçları Bir An Önce Açıklanmalıdır

ÖABT Sonuçları Bir An Önce Açıklanmalıdır

KamuAjans.Com- 2016 yılı Öğretmenlik Alan Bilgisi Sonuçları artık açıklanmalıdır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından 20 Ağustos 2016 Cumartesi gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi(ÖABT)'nin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen sonuçlar hala açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen alımı için KPSS P121 puanı ile 5 gün sonra ilkatama ekranından ön başvuru alım işlemlerini gerçekleştirecek.

2016 ÖABT'ye giren yaklaşık 340 bin atama bekleyen öğretmen ise sonuçların bir an önce açıklanmasından yana. Atama bekleyen öğretmenler KPSS P121 puanları ve branş bazında sıralamalarını bir an önce öğretmek istiyor.

Sonuçları öğrenen öğretmenler sözleşmeli öğretmenlik, özel okul, askerlik ve hayatın diğer durumlarına yönelik plan yapmak ve önlerini görmek istiyor. Darbe girişiminden dolayı yaklaşık 1 ay ötelenen ÖABT sınav sonuçlarının açıklanma işlemleri atama bekleyen öğretmenler için kabus olmamalıdır.

ÖSYM'nin bu konuda duyarlı davranarak, ÖABT sonuçları, branş bazında sıralamalar ve bazı branşlardaki ÖABT sorularına yapılan itirazları bir an önce değerlendirip açıklaması gerekiyor. Bazı durumlarda bir hafta içerisinde sınav sonucu açıklayan ÖSYM, bu durumda daha hassas davranmalıdır.

Konu ile ilgili süreci takip edip ÖSYM'den sonuç, branş sıralaması ve itiraz değerlendirme neticelerini acilen duyurmasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.