Norm Kadro Fazlası Sözleşmeli Öğretmen Ne Olacak?

Norm Kadro Fazlası Sözleşmeli Öğretmen Ne Olacak?

KamuAjans.Com - 03.08.2016 Tarihinde yayımlanan 29790 sayılı Sözleşmeli Öğretmenlik İstihdamına Dair Yönetmeliğin 18. maddesinin 2. fıkrasında "İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler, istekleri ve tercihleri dikkate alınmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun kurumlarına valiliklerce atanır.

Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri, görev yaptıkları il içinde alanında ihtiyaç olmaması yada öğretmenlerin bu fıkraya göre yapılması öngörülen görev yeri değişikliğini kabul etmemeleri halinde sona erer." denilmektedir.

Bu, norm kadro fazlası olan öğretmenin, il içinde açık norm kadro bulunmazsa sözleşmesinin iptal edileceği anlamına gelmektedir. Yönetmeliğin mevcut maddesinin bu hâliyle mağduriyetlere yol açtığı ve bu mağduriyetlerin de artacağı ortadadır. Bu bağlamda yönetmelikte düzenlemeye gidilmelidir.

Aksi hâlde KPSS ya da sözlü sınav hiçe sayılarak öğretmenin işine son verilebilecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.