Norm Fazlası Öğretmen Sorununun Tek Çözümü

Norm Fazlası Öğretmen Sorununun Tek Çözümü

KamuAjans.Com-50 Bin Norm Fazlası Öğretmen Sorununun Tek Çözümü Yönetmeliğe Aynen Bağlı Kalınarak Ve Bütün Normlar Açılarak Yapılacak Alan Değişikliğidir.Milli Eğitim Bakanlığında sorunsuz bir şekilde uygulanan alan değişikliği 3 yıldır amacından şaşmıştır. Atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre alan değişikliği ;

Alanı dışında çalışan öğretmenlerin alanına geçmesine imkan veriyordu ,

İkinci üniversite bitiren öğretmenlerin bitirdiği bölüme geçmelerini sağlıyordu,

Diploması birden fazla alana kaynaklık eden öğretmenler diplomasındaki kaynak alanlardan birine geçebiliyordu,

Milli Eğitim Bakanlığı sorunsuz bir şekilde yıllarca alan değişikliğini yönetmeliğe uygun bir şekilde yaptı. 2014 yılına geldiğimizde bakanlık alan değişikliğini yönetmelikte olmamasına rağmen sadece sertifikası olan öğretmenlere yaparak diplomayı hiçe saydı. 2015 yılında Bakanlık hiçbir açıklama dahi yapmadan alan değişikliğini yapmadı. Şuan ise alan değişikliği ile ilgili bakanlıkta çalışma yapıldığı söyleniyor.

Bizler yapılacak alan değişikliğinde Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliğe aynen bağlı kalıp , bütün normları açmasını istiyoruz. Aksi halde yapılacak alan değişikliği sadece yapılmak için yapılmış olacaktır. Norm fazlası öğretmen sayısını hiçbir şekil de azaltmayacaktır.

En son 2013 alan değişikliği yönetmeliğe aynen bağlı kalınarak ve 100 bin norm açılarak yapılmıştı. 2013 te yapılan alan değişikliği istatistiklerini incelediğimiz de 15 bin civarında öğretmen alan değişikliği yapmıştır. Bakanlık eğer alan değişikliğinde yönetmeliğe aynen bağlı kalıp , bütün normları açarsa en fazla 10 bin öğretmen alan değişikliği yapacaktır. Ve normlar da büyük sirkülasyon olacağı için norm fazlası öğretmen sorunu da ciddi anlamda azalacaktır.

Şuan norm fazlası olarak bekleyen 50 bin öğretmenin ülke ekonomisine yıllık maliyeti 2 milyar TL . Bakanlık isterse norm fazlası öğretmen sorununu kalıcı olarak çözecektir. Norm fazlası öğretmenin kalıcı olarak çözümü alan değişikliğinde yönetmeliğe aynen bağlı kalınıp bütün normların açılmasıdır. Aksi halde yapılacak alan değişikliği norm fazlası öğretmen sorununa çözüm olmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.