Norm Fazlası Öğretmen Sorunun Çözümü Ne ?

Norm Fazlası Öğretmen Sorunun Çözümü Ne ?

KamuAjans.Com-Şuan itibariyle 40 bin norm fazlası öğretmenin yarısından fazlası norm fazlası atamalar ve resen atamalar ile eritilmiş durumda. Normlar güncellendikten sonra binlerce öğretmen yine norm fazlası olacaktır. Bakanlık yine resen atamalar yapacaktır ve çeşitli yöntemler deneyecektir Milli Eğitim Bakanlığı ne yaparsa yapsın Boş normlara resen atama yapsın norm fazlası 10 bin öğretmene hiç yer bulamayacaktır. Norm fazlası olan öğretmenler belli illerde bulunmaktadır bu iller Ankara , Mersin , Antaly

3 yıldır alan değişikliği yapılmamaktadır ve 3 yıldır norm fazlası öğretmen sorunu çözülememektedir öyle bir duruma gelmiştir ki normlar içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Milli eğitim bakanlığı resen atama yapmasına rağmen binlerce öğretmen il ve ilçe emrinde beklemektedir. Resen atanan öğretmenler ise bakanlığa dava açıp çoğunluğu davayı kazanarak resen atanma olayını durdurmuşlardır. Milli Eğitim Bakanlığı neden böyle yapmaktadır anlamış değiliz .

Norm fazlası öğretmen sorununun çözümü belli bölgesel yani lokal alan değişikliğidir başka çözüm yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı geç kalmadan diplomaya yönelik alan değişikliği yaparsa bu iş kolay bir şekilde çözüme kavuşacaktır.

Eğer Milli Eğitim Bakanlığı diplomaya yönelik alan değişikliğini yapmamakta diretirse on binlerce öğretmen il ve ilçe emrinde hiçbir şey yapmadan maaşını alarak yıllarca beklemeye devam edecektir. 10 Bin öğretmen deyip geçmeyelim 10 bin öğretmenin aylık devlete maliyeti 40 milyon Türk lirasıdır ve durum 3 yıldır devam etmektedir. 36 ay ile 40 milyonu çarptığımızda korkunç rakamlar ortaya çıkmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz daha da geç kalmadan biran önce diploamaya yönelik alan değişikliğini yapın aksi halde ülke ekonomimiz her geçen gün zarara uğramaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.