Norm Fazlası Öğretmen Atamalarında Örnek Uygulama

Norm Fazlası Öğretmen Atamalarında Örnek Uygulama

KamuAjans.Com-Norm fazlası öğretmen atama süreci devam ediyor. MEB'in genelgesi doğrultusunda il milli eğitim müdürlükleri duyuruya çıkmaya başladı. Normlar güncellenmeden atama süreci başlatıldığı için bir takım sıkıntılar ise devam ediyor.

Normlar güncellenmediği için sistemde norm fazlası görünen fakat güncel ders saatlerine göre norm fazlası olmayacak olan öğretmenler ile sistemde norm fazlası görünmeyen fakat güncel ders saatlerine göre norm fazlası olan öğretmenlerin tercih yapıp yapmama durumları öğretmenleri mağdur ediyor. Bakanlık ise bu konuda henüz bir çözüm üretebilmiş değil.

Konuyla ilgili öğretmenleri mağdur etmeyecek olan örnek bir uygulama Karabük'ten geldi. Karabük il milli eğitim müdürlüğü norm fazlası öğretmen atamaları ile ilgili yaptığı duyuruda sistemdeki durumları yanlış görünse de norma girecek öğretmenlere tercih yaptırılmamasını ve norm fazlası görünmese de güncel ders saatlerine göre norm fazlası olan öğretmenlere tercih yaptırılmasını istedi. Konuyla ilgili tutanakların kendilerine gönderilmesini istedi.

Karabük il mem tarafından yayımlanan duyurunun o maddesi:



Ayrıca takvim sürecini geniş tutan Karabük il mem, başvuru sürecini uzatarak bu işlemlerin daha sağlıklı ve doğru bir şekilde yapılmasını sağladı.

Karabük il mem tarafından açıklanan norm fazlası öğretmen atama takvimi:



Mebpersonel.com olarak Karabük il milli eğitim müdürlüğünü tebrik ediyoruz. Öğretmenlerin ve okulların yararına hareket eden ve Bakanlığın çözemediği basit bir konuyu kendi duyurusuyla çözen Karabük'ün diğer illere ve Bakanlığa da örnek olmasını diliyoruz.

MEBPERSONEL 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.