Nöbet, Belleticilik Ve Okul İçi Sınav Görevleri İçin Eylem Kararı

Nöbet, Belleticilik Ve Okul İçi Sınav Görevleri İçin Eylem Kararı

Kamuajans.Com – Milli eğitim bakanlığı rehberlik hizmetleri yönetmeliğinde yapılan değişiklikle getirilen nöbet, belleticilik ve okul içi sınav görevleri için eylem kararı

Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu üyeleri Genel Başkan Abdulbaki Değer başkanlığında 15.09.2018 tarihinde toplanarak;

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliğinin 34.madde (ff) fıkrasındaki ''Sınavlarda görev alabilir, belleticilik ve nöbet görevi yapar.'' hükmü, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin ana mantığına ve işleyişine aykırılık teşkil etmektedir.

Rehberlik Hizmeti öğrenciye genel olarak teneffüs saatlerinde verilmektedir. Öğrenci görüşmelerini ve veli kabullerini gerçekleştirdiği esnada nöbet görevini fiilen yapabilmesi mümkün olmayacaktır. Okul içi sınavlarda ve belleticilik görevlerinde de olası olaylarda, psikolojik destek verdiği öğrenci ile arasında güvensizliğe yol açacak sorunlar yaşanabilecektir.

Bu gerekçelerle üyelerimiz tarafından okul idarelerine nöbet, belleticilik ve okul içi sınav görevi verilmemesi yönünde dilekçe ile başvuru yapmalarına, buna rağmen belirtilen görevler verildiği takdirde bu görevlerin üyelerimiz tarafından 2018-2019 eğitim öğretim yılında yerine getirilmemesine karar verilmiştir.



ÖZGÜR EĞİTİM-SEN YÖNETİM KURULU 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.