Mutfaktan Sesler Geliyor!!!

Mutfaktan Sesler Geliyor!!!

Kamuajans.com – Milli Eğitim Bakanlığı ilk defa yönetici (Müdür ve müdür yardımcılığı) görevlendirme işlemlerini, kazanan adayların tercihleri doğrultusunda 23-27 Eylül 2019 tarihinde tamamladı. Okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı yönetici görevlendirmeleri aynı tarihlerde birlikte yapıldığı için müdür yardımcılığından müdürlüğe geçen yönetici adaylarının kadroları boş kaldı.

  Müdür yardımcılığı kadroları boş duruma gelen pek çok okul şuan vekaleten yönetici aramaktadır. Bu okullarımız boş olan yönetici kadrolarına öncelikle okul öğretmen kadrosu içinden, bulunmaması durumunda farklı okullardaki öğretmenlerimizden vekaleten yönetici bulma derdine düşmüşlerdir. Bu durum çok sağlıklı olmayacaktır. Şimdi nedenleriyle ilgili kafamızdaki soru işaretlerini sıralayalım;

1 ) Bu yöneticilik görevini kısa bir dönem için yapacağı bilinen öğretmenlerimiz aynı okulda görev yaptıkları öğretmen arkadaşlarına ne düzeyde yönetici olabilecek ve ne düzeyde karar alıp uygulayabilecektir?

2) Okulumuzda yöneticiliğe vekalet edecek bu öğretmenlerimizin okuttuğu bir ders yükü vardır. Bu ders yükünden dolayı ücretli öğretmen ihtiyacı doğacak ve bu durum için ek ödenek gerekecektir. Kamu yararına bu durum uygun mudur?

3) Okullarımız içinden hiçbir öğretmenimiz bu vekaleten yöneticilik görevini kabul etmez ise farklı okullardan kabul eden öğretmenler aranacaktır. Farklı okuldan alınıp getirilen öğretmenlerimiz vadesi belli bu vekaleten yöneticilik işini ne kadar sahiplenebilecek ve kurumun kadrolu paydaşlarınca kararlarına ne düzeyde saygı gösterilecektir.

Çözüm mü? MEB’in elinde zaten geçerlilik süresi 3 yıl olan yöneticilik sınavlarını kazanmış, görevlendirilmeyi bekleyen yönetici adayları var. Bazı il milli eğitim müdürlüklerinin bu sıkıntıları fark ederek bu yönetici adaylarından ilk defa yönetici (Müdür ve müdür yardımcılığı) görevlendirme ataması yapmaya hazırlandığı bilgileri basına düşmeye başlamıştır. Burada MEB’e düşen bu atamaların belli düzende yapılmasını organize etmek olacaktır. Yönetici görevlendirme takviminin yayınlanması yerinde olacaktır. Benzer sıkıntıların yaşanmaması için takvimdeki tarihler düzenlenirken müdür görevlendirmelerine öncelik verecek şekilde düzenlenmesi, müdür görevlendirmeleri tamamlandıktan sonraki uygun bir tarihte de müdür yardımcısı görevlendirmelerinin yapılacak şekilde düzenlenmesi yerinde olacaktır. Bizim ki işin mutfağında yer alanlarca tespit edilen sorun üzerine bir analiz ve çözüme dair bir fikir sadece… Saygılarımızla…

Abdullah BARIŞ

Eğitimci - Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.