Müsteşar Tekin Eğitimde Yapılanları Açıkladı

Müsteşar Tekin Eğitimde Yapılanları Açıkladı

Kamuajans.com - Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, eğitimde 15 yılda yapılan tüm yenilikleri değişiklikleri içeren önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuajans.com - Müsteşar Yusuf Tekin, ''Okullarımızın tamamını FATİH Projesi kapsamında teknoloji ile donattık. Tablet bilgisayar seti dağıtımları ve yeni açılan okullarımızda kurulumlar yeni eğitim öğretim döneminde devam edecek. EBA her geçen içeriği zenginleşerek büyüyor.

<br />

Son 15 yılda ailemize katılan 600.000’e yakın öğretmen arkadaşımızla, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız gelişmiş ülke ortalamalarına ulaştı.

<br />

Ailemize katılan mesai arkadaşlarımızın özlük hakları da 15 yılda % 504 gibi rekor bir oranda arttı. İlave olarak Sn. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 3600 ek gösterge ile emekli olan arkadaşlarımızın maaşları da 600 TL civarında arttı.

<br />

İyi bir eğitim okul öncesinden başlar mantığıyla, okul öncesini yaygınlaştırdık.

<br />

Özel yetenekli öğrencilerimize “özel” önem verdik. Tematik sanat, spor ve meslek liseleri uygulamasını da başlattık. Küçük yaştan yetenek tarama testleri yapıp, çocuklarımızı yönlendiriyoruz. 

<br />

Hepimizin bir engeli var mantığıyla engelli çocuklarımızın eğitime erişiminin önündeki engelleri kaldırdık. Eğitimde kaliteyi artırmak için ikili eğitimi azalttık. 2019-2020 eğitim öğretim yılında tamamen bitiriyoruz.

<br />

Eğitimde kalitenin en önemli unsuru öğretmendir şüphesiz. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı OECD ortalamalarına ulaştı.

<br />

Okullaşma oranlarımız eğitime erişim konusunda en önemli göstergemiz. Kaybedecek hiçbir fert yok. Bu bilinçle çalışıyoruz. 

<br />

MEB Temel Kanunu ile tanınan eğitim hakkından yoksun kalması muhtemel öğrenciler ve özel eğitim kurumlarına devam eden ile yaygın eğitim hizmetinden yararlanan özel eğitim kursiyerlerinin resmî kurumlarda taşıma yoluyla eğitim alabilmektedir.

<br />

BİLSEM Sayısı 7 kat arttı. DYK lar ile öğrencilerimizi dershane bataklığından kurtardık. Öğretmenlerimizin özlük hakları her gün daha da iyileşiyor. Okul Öncesinde Anaokulu Sayısı 4 kat arttı. Kızlarımızın okullaşma oranı arttı.

<br />

Eğitime erişim sadece zorunlu eğitimde değil, yüksek öğrenimde de devrim niteliğinde gelişti. Sadece erişim değil, yüksek öğrenimdeki öğrencilerimizin barınma ve burs ihtiyaçlarını da geliştirdik. Sadece MEB bursları ile yurt dışında lisansüstü eğitim yapmak üzere 10.000’e yakın gencimize imkan sunduk. <br />

<br />

Mesleki ve teknik eğitimde 28 Şubat travmasını attık. Tematik meslek liseleri, çıraklık eğitiminin zorunlu eğitime dahil edilmesi, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigorta, staj ücretlerinin kamu tarafından karşılanması... 

<br />

Eğitimde demokratikleşme konusunda çok önemli adımlar attık. Müfredat içerisindeki antidemokratik, ötekileştirici ve ayrıştırıcı unsurları ayıkladık. 28 Şubat dayatmalarını kaldırdık.

<br />

Kılık kıyafet serbestisi getirdik. 28 Şubat sürecinde haksız yere mesleğinden edilen arkadaşlarımızı yeniden aramıza dahil ettik. Öğrenci velilerimizin üstünde yük, bakanlık üzerinde vesayet, öğretmenlerimiz üstünde emek hırsızlığı konumundaki dershane kurgusunu kaldırdık. 

<br />

Özel okullar üzerindeki FETÖ vesayetini kaldırdık. Öğrenmenin Hayat boyu  devam eden bir süreç olduğundan hareketle her yaştan vatandaşa hizmet eden 4000’e yakın programla kurslar açtık. 

<br />

Okuma yazma seferberliği ile ülkemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı kurslara aldık. Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli dostlarımızın çocuklarını da eğitim sürecine dahil ettik. Finlandiya’daki öğrenci sayısına tekabül eden Suriyeli çocuğu okullaştırdık.

<br />

Öğretmenlerimiz için hizmet içi eğitim seferberliği yürüttük. Her yıl yaklaşık 2 milyon katılımın olduğu hizmet içi eğitimler organize ettik. Okul binalarımıza standart getirerek tip projeler oluşturduk. Yeni okullarımızın tamamı her yönüyle modern ve işlevsel binalar olarak inşa edildi.

<br />

Müfredat değişikliği ile öğrencilerimizin okuldaki kazanımları günlük hayatta kullanabilecekleri programlarla eğitim almasını sağladık. Yine müfredat değişikliği ile programlarımızı analitik düşünmeyi ön plana alan bir hale getirdik. 

<br />

Yabancı dil öğrenme sürecini revize ederek çocuklarımızın bir yabancı dilde konuşma, kendini ifade edebilme ve anlama becerileri üzerine odaklanan bir programın pilot uygulamasını başlattık. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile işbirliği yaparak 5. Sınıftan itibaren çocuklarımız için sportif yetenek tarama testlerini başlattık.

<br />

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile protokol yaparak çocuklarımızın sanatsal yeteneklerini tespit etmeyi hedefledik. E okul üzerinden sosyal etkinlik modülü uygulaması başlatarak çocuklarımızı sanatsal, sportif ve sosyal etkinliklere yönlendirdik. Öğretmen ve öğrencilerimiz için kılık kıyafet serbestisini açılan iptal davalarına ve çok kaba eleştirilere rağmen başlattık.

<br />

Yurt dışındaki vatandaşlarımızın çocuklarını da unutmadık. Talep olan her yerde Türkçe ve Türk kültürü dersleri organize ettik, okullar açtık, eğitime erişimin önündeki engelleri kaldırdık.

<br />

Eli kanlı terör örgütünün yaktığı ve tahrip ettiği okulları hemen onardık ve yeniden eğitim öğretimin hizmetine sunduk. Terör örgütünün hedef aldığı çocuklarımız için telafi eğitimleri gerçekleştirdik.

<br />

Okullarımızı yeni nesil Z-Kütüphanelerle donatmaya başladık. Hepsinden önemlisi öğretmen arkadaşlarımızı eğitim öğretimde karar alma süreçlerine etkin olarak dahil ettik. Attığımız her adımı öğretmenlerimizle istişare ederek yürüttük.

<br />

Derslik başına düşen öğrenci sayıları ilköğretimde 32 öğrenciye, ortaöğretimde 27 öğrenciye inmiştir. Okullarda yapılan hizmetlerde son 15 yılda toplam okul sayısı 1268, toplam derslik sayısı 19293 oldu. Çıraklık eğitim 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamına alındı.

<br />

Yeni uygulama ile 2016-2017 eğitim öğretim yılı öğrenci sayısı 74203 oldu. 2017-2018 eğitim öğretim yılı öğrenci sayısı 139456 oldu. 2018 yılı itibariyle yapılan kurulumlarda yüksek hızlı internet sahibi okul sayısı11370 oldu. Akıllı tahta sayısı 432288, tablet sayısı 1437800, çok fonksiyonlu yazısı sayısı 45653 oldu. Sadece Bilsem sayısı artmakla kalmadı destek Odası uygulamaları ile Bilsem açılamayan yerlerde de özel eğitimler verildi. 

<br />

Korunmaya muhtaç çocuk programı kapsamındaki personel istihdamını arttırdık. 2003-2018 yılları arası eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından istihdam edilen personel sayısı 8 iken 2003-2018 yılları arası diğer hizmet sınıflarından istihdam edilen personel sayısı 10888 oldu. Toplam personel sayısı 10896 oldu.

<br />

2002 yılında Spor Liseleri mevcut değilken, 2018 yılında 70 Spor Lisesi açılmıştır. Açılan 70 Spor Lisesinde halihazırda 14702 öğrenci eğitim almaktadır.

<br />

Spor alanı sayısı 2002'de 2791 iken 2018'de 8935 olmuştur. 580 binden fazla öğretmen atandı. 16 yılda atanan öğretmen sayısı 584927 iken resmi kurumlardaki öğretmen sayısı 904679 oldu.'' dedi.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">Kamuajans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.