Mürsel Özata Rehber Öğretmenlere Sahip Çıktı

Mürsel Özata Rehber Öğretmenlere Sahip Çıktı

Kamuajans.com - Türk Eğitim-Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar ile ilgili ihtiyaca binaen bir açıklama yaptı.

Kamuajans.com - 15.Kasımda yaptığımız bir basın açıklaması ile yönetmeliğin, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri ile ilgili getirdiği düzenlemelerin birçoğunun iş barışını bozacak, rehber ve psikolojik danışman öğretmen arkadaşlarımızın iş verimini düşürecek, okullarda rehberlik hizmetleri ciddi manada aksayacağını beyan etmistik. Bu nedenle de Türk Eğitim Sen olarak Danıştay nezdinde konuya ilişkin eksik ve hatalı düzenlemenin öncelikle yürütmesinin durdurulmasını ve devamında iptalini talep ettiğimizi de ifade etmiştik.

Ancak ısrarla problem çözme yerine problemden üye devşirmeye çalışan sendikaların adı değişiyor ama zihniyetleri aynı.

Yine Türk Eğitim Sen üyeleri başta olmak üzere tüm rehber öğretmen arkadaşlarımız nöbet konusunda yoğun bir dezanformasyonla karşı karşıya.

Yönetmelikteki en büyük problem nöbet değildir. Bu yönetmelikte sadece nöbete odaklanılırsa diğer problemler sanki önemsizmiş gibi bir algıya yol açabilir. Nöbet problemlerden sadece biridir. Türk Eğitim Sen olarak bir nöbet eylemi kararı almak, bizim için karar defterine bir kaç cümle yazmaktan ibarettir. Mesele bu karar sonrası oluşabilecek muhtemel sıkıntıları öngörerek daha dikkatli davranmalı ve üyelerimize ileride sıkıntı oluşturabilecek her ayrıntıyı hesap ederek sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği çok titiz değerlendirme yapmakla mükellefiz.

dyerek yaptığımız basın açıklamasında bu hususu özellikle belirtmiştik. 

Bir okulda bir kişinin nöbet tutmamasının çok ses getirecek bir eylem olmayacağı ve bir ceza alınsa dahi her ne kadar ohal şartları da olsa uzun süreçte de olsa mahkemelerin bu cezayı kaldıracaklarından emin olsak da bu sürecin rehber öğretmen arkadaşlarımızı olumsuz etkileyeceği kanaatindeyiz.

Bu nedenle tavsiyemiz rehber öğretmen arkadaşlarımız nöbet defterlerine imza atsınlar. Ama fiili olarak nöbet tutmasınlar. Bu konuda kendilerine idare tarafından herhangi yazılı bir ifade veya savunma istenirse; yaramazlık yapan öğrencileri uyarmayıp gülümsediğini, tutanak tutmadığını, onlara nöbette de rehberlik yaptığını beyan etsinler. Zira pedagojik ilkeler gereği rehber öğretmenlerin görevi tutanak tutmak, uyarmak değil öğrencilere rehberlik etmek olduğunu idareye bir kez daha hatırlatmış olurlar diye düşünüyorum.

Rehber öğretmen arkadaşlarımızın bu süreçte karşılaştıkları her güçlükde hem idari hem hukuki yardım derhal sendikamızca sağlanacaktır. 

Türk Eğitim Sen olarak daima Hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla!

23/11/2017 

Mürsel ÖZATA​ 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.