Mülakat Esaslı Yönetici Atama Sistemi Kaldırılmalıdır

Mülakat Esaslı Yönetici Atama Sistemi Kaldırılmalıdır

Kamuajans.Com – Milli Eğitim Bakanlığı, uzunca bir süredir ilk atamadan, görevde yükselme ve yönetici atamalarına kadar, MÜLAKAT uygulamalarıyla çatır çatır kul hakkı yenilen ve bu nedenle de eğitim çalışanlarının acımasızca ve ahlaksızca ötekileştirildiği bir düzeni yaşamaktadır.

MEB özellikle 2013ten bu yana 6 kez değiştirilen ve her seferinde yandaş kadrolaşma hedefine biraz daha uygun bir zemin hazırlayan yönetici atama yönetmelikleriyle,adeta YÖNETİCİ ATAMA BAKANLIĞI olarak anılır hale getirildi ve sürekli bir tartışmanın cenderesine mahkum edildi.

Liyakat ve adaleti esas almayan mülakat esaslı yönetici atama sistemi sayesinde,sendika/vakıf/cemiyet görünümlü çetelerin marifetiyle onbinlerce başarılı idareci tasfiye edildi,okul ve kurumlarımızın büyük çoğunluğu tek vasıfları “yandaş” olan beceriksizliğe mahkum edildi.

Hak,güçlü olanın değil,haklı olanındır.Hakkın güçlünün olduğu düzen,HAYDUT DÜZENİ’dir.Maalesef epey bir süredir,MEB’de bir haydut düzeni hakim kılınmıştır. Biat edenin makbul,etmeyenin sakıncalı görüldüğü bu düzende çalışanlar insafsızca kamplaştırılmış,huzuru katledilmiştir.

Bu böyle gitmez, gitmeyecektir. Yeni Milli Eğitim Bakanı sayın @ziyaselcuk ’un ivedilikle yapması gereken, hem çalışma huzurunu katleden hem de adalete ve devlete olan güveni tahrip eden mülakat sistemini ve mülakata dayalı inisiyatifleri İPTAL etmektir.

Eğitim çalışanlarının yaşadıklarını ve hissettiklerini iyi bildiğine inandığımız sayın Ziya Selçuk’un, mülakat rezaleti konusunda kararlı irade ortaya koyduğunda eğitim çalışanlarının ve eğitim kamuoyunun arkasında duracağını bilmesini istiyorum. 

Mesuliyet makamındakiler için iyi niyetli olmak yetmez.

“Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa koyunu,Gelir de adl-i İlahi sorar Ömer’den onu” şuuruyla sorumluluk alanındaki her durumdan mesuldürler.

Yıllarda MEB’de bırakın koyunu, nice sürüler haramilerin inisiyatifine terkedildi.

Memleketimizin güzel geleceğini inşa etme yolunda tek bir tuğla koyan, ülkemize ve eğitim hayatımıza hizmet eden herkesten Allah razı olsun.

Milletimizin vicdanı ve ilahi adalet, herkes için nihayi ve en doğru kararı verecektir.

Bakın bir önceki Milli Eğitim Bakanı ve üst düzey bürokratı görevden ayrıldı.

Sosyal medyada onbinlerce yorum yer aldı. Değerlendirmelerin neredeyse tamamı KAHIR ve SİTEM ifadeleriyle doluydu.

Bunun çok iyi sorgulanması ve anlamlandırılması lazımdır.

Bu mesaj iyi okunmalıdır.

Eğitim çalışanlarının Sn Selçuk ve MEB'den beklentisi;MEB teşkilatlarına çöreklenmiş çeteleri temizlemeleri,eğitimde liyakat ve adaleti katleden mülakat sistemini ve buna dayalı tasarrufları iptal etmeleri ve eğitimde uzunca bir süredir hasret kalınan huzuru inşa etmeleridir.

Talip Geylan

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.