Mülakat, Ehliyeti ve Liyakati Öldürmektedir

Mülakat, Ehliyeti ve Liyakati Öldürmektedir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yönetici atamaları ile ilgili açıklamalar yaptı ve mülakatın olduğu yerde adaletin olamayacağını bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Mülakat yöntemi gerek ilk atamada gerekse görevde yükselmelerde ehliyeti ölçen değil, maalesef birtakım yandaşların, ‘benden’ olanların istihdamını ve görevde yükselmesini sağlayacak bir araç olarak kullanılmaktadır. Mülakat, kul hakkı gaspının uygun zeminidir. Mülakat, ehliyeti ve liyakati öldürmektedir” dedi.

Örneklerle mülakatın sakıncalarını anlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “2016 yılında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 9 ayrı komisyon kuruldu. Bu komisyonlar 5’er kişiden oluştu. Tesadüf eseri (!) komisyon üyelerinin tamamı bir sendikanın üyesi idi.  Bu komisyonların 100 tam puan verdiği müdür adayı sayısı 86 kişi idi. 100 tam puan alan 86 kişinin 81’i bir sendikanın üyesi idi. Komisyonların 90 ve üzeri puan verdiği aday sayısı 214 kişi idi. 214 kişinin 197’si yine aynı sendikanın üyesi idi. Bu tablo izaha muhtaç değildir, her şey ortadadır. İşte mülakat; adaleti, liyakati, ehliyeti öldürüyor derken buna işaret ediyoruz.” dedi.

23 Ekim tarihinde açıklanan MEB Eğitim Vizyon Belgesi’nde okul müdürlerinin merkezi yazılı sınav ve diğer nesnel ölçütlerle atanacağının ifade edildiğini, Sayın Cumhurbaşkanı’nın da ‘Okul müdürlüğünden, MEB’in üst yönetimine kadar tüm eğitim yönetiminin dışarıdan müdahalelere kapalı hale getireceğiz’ dediğini hatırlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ifadesi başta Sayın Bakan Ziya Selçuk olmak üzere MEB üst düzey yönetimine açık bir talimattır ve gereğinin yapılmasını ısrarla bekliyoruz” dedi.

Vizyon Belgesi’nde yönetici atamaları ile ilgili bu husus yer aldıktan sonra MEB’in Nisan ayında ÖSYM tarafından yazılı sınav yapacağını duyurduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “MEB, ÖSYM ile protokol imzalayarak süreci başlattı. Beklentimiz bundan sonra eski usulle yönetici atama döneminin sona erdirilmesi ve Vizyon Belgesi’nde yer alan, ayrıca Sayın Bakan tarafından taahhüt edilmiş olan yazılı sınava dayalı yönetici atama usulünün hayata geçirilmesidir” diye konuştu.

MEB’in bir yönetici atama takvimi yayınladığını, bu takvimin eski usulün devamını sağlayan süreci başlattığını, neyse ki Bakanlık yetkilerinin yapılan yanlışın farkına vararak, takvimi geri çektiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “İnşallah çok geciktirmeden yeni yanlışlara meydan vermeden, kul hakkı gasp edenleri ödüllendirmeyecek yeni yönetici atama takvimini gerekli yönetmelik değişikliklerini de yaparak, eğitim çalışanlarının önüne sunarlar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.