Müfredata ‘Sıcak Hat’

Müfredata ‘Sıcak Hat’

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı’nın 13 Ocak’ta askıya çıkardığı ve 184 bin önerinin geldiği müfredat taslağına son şekli veriliyor.Öğretmenlerin yeni öğretim programlarının uygulanmasında sıkıntı yaşamamaları için ‘müfredat sıcak hattı’ kurulacak.

Öğretim Programları Değerlendirme Çalışması için Antalya’da toplanan bakanlık bürokratları ve eğitimciler, 51 ayrı komisyonda önerileri inceleyerek müfredatı son haline getirecek. Komisyonlar, 24 Şubat’a kadar önerileri gözden geçirecek. Tüm geri bildirimlerin tasnif edileceği komisyon çalışmalarının ardından yeni müfredata en geç 1 Mart’a kadar son şekli verilecek.

En fazla şikayet ve önerinin, Atatürk kazanımlarının azaltıldığı, İsmet İnönü’nün ve Evrim Teorisi’nin çıkarıldığı derslere yapıldığı taslak, son şeklini aldıktan sonra ders kitaplarının yazım süreci ve öğretmen eğitimleri başlayacak; programlara uygun ders araç ve gereçleri de belirlenecek.MEB, öğretmen eğitimleri için de yol haritasını belirledi. Her ders programıyla ilgili alan tanıtımları hazırlanacak. Tanıtım videoları Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın sitesinden öğretmenlerin erişimine açılacak. Yüz binlerce öğretmen elektronik ortamda bilgilendirilecek. Ayrıca her ilden en az bir öğretmen eğitime alınacak. Öğretmenlerin yeni öğretim programlarının uygulanmasında sıkıntı yaşamamaları için ‘müfredat sıcak hattı’ kurulacak. Öğretmenler 24 saat hattan destek alabilecek.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.