Müfredata Meslek Ahlakı ve "Ahilik" Modülü

Müfredata Meslek Ahlakı ve "Ahilik" Modülü

Kamuajans.com - 2. Eğitim Kongresinde önemli açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tematik meslek liselerinin açılmaya başladığını kaydetti. Yılmaz, İstanbul'da ayakkabıcılık, kuyumculuk gibi ihtisas okulları bulunduğunu ve bu tür ihtisas okullarını Türkiye'nin dört bir tarafına yaygınlaştırmak istediklerini bildirdi.

Kamuajans.com - Mesleki eğitim ile iş dünyası arasındaki bağları kuvvetlendirmek ve sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla "Okul Hamiliği Projesi"nin başladığını anımsatan Yılmaz, mesleki ve teknik eğitimde eğitim-sektör işbirliğini artırmak amacıyla özel-kamu kurum ve kuruluşları ile imzalanan 75 işbirliği protokolünün de uygulandığını söyledi.

<br />

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde uygulanan öğretim programlarına değerler eğitiminin yansıtılmasını önemli bulduklarını ifade eden Yılmaz, bu nedenle 9'uncu sınıfta okutulan mesleki gelişim dersine, "Meslek Ahlakı ve Ahilik" modülünün de eklendiğini kaydetti.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.