Müfredat Tartışmasında Atatürk, İnönü Ve Evrim Teorisine İtiraz

Müfredat Tartışmasında Atatürk, İnönü Ve Evrim Teorisine İtiraz

KamuAjans.Com-8 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, 15 gün sürecek yarıyıl tatiline başladı. Ankara Fen Lisesi'nde karne törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni müfredat taslağına destek vermek için şimdiye kadar 70 bin kişi müracaat etti.

3 milyonun üzerinde insan sadece müfredatla ilgili açılmış olan siteye girdi" dedi. Yılmaz, müfredata, "Atatürk, İnönü, Evrim teorisi" olarak 3 noktada itiraz edildiğini açıkladı.

'ATATÜRK CUMHURİYETİNİ BİZ GÜÇLENDİRİYORUZ'

Yılmaz, özetle şunları söylesi: Müfredat da aynı canlı organizma gibidir. Değişmezse mutlaka yok olur. Selçuklu veya Osmanlı'yı bugün göremiyorsak bu değişime ayak uyduramadıkları içindir. Daha çağdaş bir müfredat istedik. İstiyoruz ki öğrenciler okulu bitirdikten sonra öğrendiği şeyleri hayatında uygulasın. Aziz milletimiz şundan emin olsun, evlatları bize emanet, inşallah biz de aldığımız emaneti çok daha iyi bir şekilde bizden sonrakilere teslim edeceğiz. Atatürk Cumhuriyetini biz güçlendiriyoruz."



Hürriyet 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.