Müdürler Şimdi Yandı

Müdürler Şimdi Yandı

KamuAjans.Com-Engelli vatandaşlar toplumun bir parçası olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için öncelikle saygı sonrasında ise yaşam standardına uygun seviyeye getirecek çalışmalar yapılmalıdır.

Özellikle ulaşımda sorun yaşayan engellilerin bu sorununa Aile ve Sosyal Politikalar bakanı adıyla yayınlanan 2 genelge ile çözüm arandı.İlk genelgede sosyal hayatın her alanının engelliler açısından uygun hale getirilmesine yönelik inceleme ve denetlemeleri yapmak üzere illerde valilikler bünyesinde kurulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonlarının 2017 yılındaki denetimlerde kullanacağı Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Planı paylaşıldı.

Bu plana göre, komisyonlar öncelikli olarak planın birinci aşamasında yer alan bakanlık il müdürlükleri, ilkokullar, ortaokullar, liseler, üniversiteler, öğrenci yurtları denetleyecek.

Denetimlerde okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri yer alıyor.Özellikle eğitim kurumlarının denetimlerinde, oy kullanma yeri olan okullar ilk sırada denetlenecek alanlar arasında yer alacak.

Komisyonlar, engelliler için gerekli düzenlemeleri yapmayanlara, idari para cezası kesmeden önce eksiklerini tamamlamaları için bir defaya mahsus olmak üzere 3 aydan 6 aya kadar ek süre verebilecek. Ayrıca vatandaşların şikayetleri halinde alanlarda ikinci kez denetim yapılacak.

Kamuya 25 bin, özele 5 bin liraya kadar ceza

Erişilebilirlikle ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediği denetim komisyonlarınca tespit edilen umuma açık hizmet veren her türlü yapılar, açık alanlar ile toplu taşıma araçlarının sahibi olan gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerine her bir tespit için bin liradan 5 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak. Bir yıl içerisinde uygulanacak idari para cezasının tutarı 50 bin lirayı geçemeyecek.

Genelgeye göre, büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından her bir tespit için 5 bin liradan 25 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak. Burada da bir yıl içerisinde uygulanacak idari para cezaları 500 bin lirayı geçemeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.