Müdür Yardımcısı Aranıyor

Müdür Yardımcısı Aranıyor

2019 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019-MEB-EKYS) ÖSYM tarafından 21 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Geçerlilik süresi 3 yıl olan bu yazılı sınavın ardından uzun bir aradan sonra ilk kez siyasi müdahalelerin olmadığı bir mülakat süreci yaşandı. Bu mülakatların uygulanması sırasında hak gaspını engelleyen ve yeni yönetici adaylarının rencide edilmesini önleyici tedbirlerin alınmasını sağlama hususunda emeği geçen  başta Milli Eğitim Bakanımız Ziya SELÇUK olmak üzere tüm emeği geçen bürokratlara, önemli katkılardan dolayı teşekkür etmek yerinde olacaktır. Zira bu tavır basit bir mülakatın adil yürütülmesinin de ötesinde,  ülkemizin geleceği ve birlik beraberliğimizin korunmasına yönelik hayati bir dokunuştur. Mülakatların sağlıklı bir şekilde tamamlanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı ilk defa yönetici görevlendirme işlemlerini, kazanan adayların tercihleri doğrultusunda  23-27 Eylül 2019 tarihinde tamamladı. Görevlendirilen okul müdürü ve müdür yardımcıları yeni görev yerlerine geçerek görevlerine başladı. Yalnız burada okul müdürü ve müdür yardımcıları görevlendirmelerinin aynı anda yapılmış olmasından dolayı, gözden kaçan küçük bir ayrıntıya değinmek gerekiyor. Atanan okul müdürlerinin önemli bir kısmı müdür yardımcısı idi. Müdür ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri aynı anda yapıldığı için müdür yardımcılıklarından okul müdürlüğüne geçen yöneticilerimizin yeri boş kaldı. Olması gereken önce müdür münhallerinin ilanı ve atamasının yapılması, sonrasında müdür yardımcılığı atamasına geçilmesiydi. Bu husus gözden kaçtı. Bu nedenle şu an müdür yardımcıları başka okula müdür olan okullarımızın müdür yardımcıları maalesef yok. Müdür yardımcısı okulun eğitim hayatı açısından hayati önemdedir. Bu okullarımız şu günlerde müdür yardımcısı olmadan ayakta kalmaya çalışmaktadır. Fakat bu durum okul işleyişi açısından ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Geçici olarak 6 aylığına da olsa bu okullarımıza müdür yardımcısı aramaktadır ve bulmakta zorlanılmaktadır. Dolayısıyla okullarımız şuan müdür yardımcısını aramaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımızın en kısa zamanda bu eksiklik ve aksaklığın önüne geçmek adına sınavı kazanan yönetici adayları da hazır elindeyken ikinci bir yönetici atama sürecini hızla hayata geçirmesi yerinde olacaktır. Tabi aynı hataya tekrar düşmemeli. Görevlendirme işlemlerini sırasıyla önce okul müdürü ardından müdür yardımcılığı pozisyonları için gerçekleştirilmesi yerinde olacaktır.

Ahmet SÖZÜMERT

Eğitimci-Yazar

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.