Müdür Yardımcılığı Görevlendirme Başvuruları Başlıyor

Müdür Yardımcılığı Görevlendirme Başvuruları Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yönetici Atama Yönetmeliği Atama takvimine göre okullardaki müdür yardımcısı atamaları için başvurular 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Atama takvimine göre il milli eğitim müdürlükleri geçen hafta kontenjan belirleme çalışmalarını tamamladı. Normalde temmuz ayı içerisinde tamamlanması gereken yönetici atama takvimi yargı kararlarının gecikmesinin ardından duyuru ile Ağustos ayına alınmıştı.

Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı görevlendirme başvuruları MEBBİS üzerinden alınacak. 

 

Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı görevlendirmeleri ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı bir yazı yayınladı. O yazıda;

"Bilindiği gibi, 2016 Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzu eki takvime göre 12-19 Temmuz 2016 tarihleri arasında "yazılı sınav sonucu müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirme" işlemlerinin yapılması gerekirken, yönetici görevlendirmelerine ilişkin yargı kararları gereğince eğitim kurumu müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri 08/06/2016 tarihli e-posta ile ileri bir tarihe ertelendiği valiliklere bildirilmişti.

    Mezkur sürece ilişkin alınan hukuki mütalaalar sonucu eğitim kurumu müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri aşağıda belirtilen takvim çerçevesinde yapılacaktır.

 Yönetici görevlendirme iş ve işlemlerinin, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine dair yönetmelik ile 2016 Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzunda belirtilen hususlara göre yürütülmesi gerekmektedir.

Duyuruya çıkılacak okul/kurumlardaki müdür başyardımcılığı kadrolarının Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine Dair Yönetmelik'in 7. maddesinin 2. fıkrasına göre alan önceliği, müdür yardımcılığı kadrolarının ise yönetmeliğin 27. maddesinin 4. fıkrasına göre alan önceliği, 27. maddesinin 5 ve 6. maddelerine göre cinsiyet önceliklerinin de belirtilerek iliniz internet sitesinde duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Hamza AYDOĞDU

Bakan a.

Genel Müdür



Takvime göre Müdür Yardımcılığı atama başvuruları 22 Ağustos 2016 Pazartesi tarihinde başlayacak.

Eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme kılavuzu doğrultusunda başvurular 22 Ağustos tarihinde başlayıp 25 Ağustos 2016'da sona erecek.

Atamalar yazılı sınava göre yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim kurumu müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirme sonuçları 29 Ağustosta açıklanırken, ataması yapılan müdür yardımcıları en geç 9 Eylül 2016 tarihinde göreve başlayacaklar.

Bu yazının tüm hakları kamuajans.com'a aittir. "www.kamuajans.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.