MTSK, SRC ve İş Makineleri Sınav Ücretleri Arttırıldı

MTSK, SRC ve İş Makineleri Sınav Ücretleri Arttırıldı

Kamuajans.com – Bilindiği üzere ilgi (a) Kanun’un 42 nci maddesinde; “ ... Teorik ve uygulamalı sınavlar için sürücü adaylarından alınacak sınav ücreti ile sınavlara ilişkin iş ve işlemlerde görev alanlara ödenecek ücretler her yıl Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenir...’” hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda ilgi (b) makam onayı ve ilgi (c) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görüşü doğrultusunda KDV, damga vergisi, hazine payı, SHÇEK payı ve diğer maliyetler de dikate alınarak, 2020 yılında özel motorlu taşıt sürücüleri kurslarının uygulama sınavına girecek 120 TL, özel iş makineleri operatörlük kurslarının teorik ve uygulama sınavına girecek kursiyerlerden 110 TL, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eitim ve geliştirme kurslarının teorik ve uygulama sınavına girecek kursiyerlerden 100 TL sınav ücreti alınması Bakanlığımızca uygun görülmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.