Milli Eğitim Müdürlüğü Guinness ve Dünya Rekorunu Kırdı, Türkiye'mize Gururu Yaşattı

Milli Eğitim Müdürlüğü Guinness ve Dünya Rekorunu Kırdı, Türkiye'mize Gururu Yaşattı

Kamuajans.com - Muğla’nın Milas İlçesinde Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü sıra dışı rekorlara imza atarak ülkemize gururu yaşattı. Çünkü en kalabalık balık figürü oluşturma alanında “Guinness Rekoru”, Topaç Çevirme oyununda ise “Çocuk Dünya Rekoru”nu kırdılar. İki Gün art arda hem Guinness rekorunu hemde dünya rekorunu kırmaları ise ayrıca takdire şayan.

Kamuajans.com - Milas Kaymakamı Eren Arslan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa BAL’ın İlçeye geldiğinden beri Milas adını yaşattıkları başarılardan ötürü sıkça duyulur olmuştu. Başarılara bir yenisini daha ekleyerek Milas ilçesine Guinness ile dünya rekorunu kırmayı yaşattılar. İnsanın ömründe rekor kırması veya Guinness rekorlar kitabına girmesi çok düşük bir olasılık iken Milas ilçesinde gerçekleştirilen bu sıra dışı rekorlar ile bir çok öğrenci ve yetkili tarafından hep birlikte başarının sağlanabileceği tüm dünyaya gösterildi.


1) “Milas” Dünya Rekorunu Topaç Çevirerek Kırdı

   

Milas ilçesinde ‘Topaç Çevirme’ alanında dünya rekoru kırıldı. Ülke olarak 69’ncu rekor denemesi Milas Atapark’ta yapıldı ve başarı ile sonuçlandı. 5586 öğrencinin verilen işaretle birlikte aynı anda topaç çevirmesiyle Dünya rekoru kırılmış oldu. Kuruluşun Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural’ın sonucu ilan etmesiyle karar, Milas’ta coşkuyla kutlandı.


   

Saygı Duruşu ve Milli Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yapılırken törende daha sonra Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Su Ürünleri Firmaları adına Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan V. İhsan Bozan ve Milas Kaymakamı Eren Arslan birer konuşma yaptılar

   

Organize edilen "Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenlikleri" kapsamında çocuk oyunlarıyla birleştirilmesine, böylelikle çocukların çağın hastalığı olan bilgisayar-tablet-cep telefonu gibi teknolojiden bir nebze olsun kurtarılarak geleneksel Türk oyunlarını tanımasının amaçlandığına dikkat çekildi.


   

5586 öğrencinin aynı anda Atapark’ta ‘Topaç Çevirme’ denemesi, başarıyla sonuçlandı. Kuruluşun Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından denemenin başarılı olduğu ve Türkiye olarak 69’ncu rekorun, ‘Topaç Çevirme’ denemesi olarak tescillendiği ilan edildi. Kararın açıklanmasıyla birlikte Atapark şölen yerine dönüştü. Davul-zurna-konfeti-alkış ve çekilen halaylarla kutlanan karar, tüm protokol ve görevliler tarafından imza altına alındı.

   

Törende dikkat çeken bir başka nokta ise, öğrencilerden sonra protokol üyeleri de topaç çevirerek renkli görüntülerin oluşmasına sahne oldular. Tüm protokol üyeleri arasında en iyi topaç çeviren ise Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş olurken, törenin son bölümünde tüm katılımcılara birer teşekkür belgesi takdim edildi.



2) Milas Guinness Rekorlar Kitabına "En kalabalık balık figürü" ile Girdi

Muğla’nın Milas ilçesinde 1. Uluslararası Milas Balık ve Çocuk Oyunları Festivali kapsamında 2 bin 791 kişiyle balık figürü oluşturularak Guinness Dünya rekoru kırıldı.

   

Topaç çevirme alanında Dünya rekorunun kırılmasından ardından Milas ilçesinde 2791 öğrenci tarafından oluşturulan ‘Balık Figürü’ ile yine bir ilke imza atılarak Guinness Rekorlar kitabına girildi.Tüm bu rekorlar ülkemize gururu yaşattı.


   

Milas’ın kültür balıkçılığı alanında en büyük üretici olduğunun bilinmesini sağlamak, balıkçılık konusunda Milas’ı bir marka haline getirmek, Milas’ın adını Guinness Dünya Rekorları Kitabına Balıkçılık ve Çocuk Oyunları alanında yazdırmak, Milas’ın uluslararası boyutta tanıtımını sağlamak adına düzenlenen festival ve çocuk oyunları şenliği bütün hızıyla devam ederken, Milas olarak ikinci bir rekor denemesi yapıldı.

   

6 ülkeden gelen 45 öğrencinin katıldığı rekor denemsi Milas Şehir Stadında gerçekleşti. Öğrenciler, tek tek barkot numaraları okunarak sahaya alındı. Tüm hazırlıklar tamamlandığında verilen start ile 5 dakika boyunca öğrenciler kıpırdamadan beklediler. Havadan ve yerden kamera çekimleri, Guinness Kuruluşu’nun Türkiye temsilcileri ve hakemler nezaretinde yapılan denemenin sonucu, kuruluşun Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından yapılan açıklama ile ilan edildi.


   

Yapılan etkinlik ve rekor denemesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise, Milas’ın tanıtımı ve marka değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla festivali düzenlediklerini belirterek, “Festival kapsamında çok güzel etkinliklerimiz oldu. Bugün de güzel bir rekor denemesi gerçekleştirdik. Guinness temsilcileri de buna şahitlik etti. Ancak nihai sonuç daha sonra bizlere belgelendirilerek bildirilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha da değişik etkinliklerle festivalimizi sürdüreceğiz” dedi.


   

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise, misafir ülke çocukları ile Türk çocuklarının oyun arkadaşlıkları kurarak birbirlerini tanımalarına ve yetişkinlikte önyargı ve olumsuz duygulardan uzak kalmalarına imkân ve zemin oluşturmayı, misafir öğrenci ve öğretmenlerin Türkiye ile ilgili izlenimlerini geliştirmek amacıyla Milas’ta Milas Kaymakamlığı öncülüğünde 12 Mayıs tarihinde başlatılan 1. Uluslararası Milas Balık ve Çocuk Oyunları Festivali kapsamında bugün Milas Şehir Stadyumunda Guinness rekor denemesi yapıldı. Milas, gelecekte önemli bir marka değeri taşıyan bir ilçe konumuna gelecektir” diyerek, festival ve çocuk oyunları şenliğine emek veren herkesi kutladı ve teşekkür etti.


   

Ayrıca, Festival Kapsamında Macaristan, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Kosova ve Makedonya dan ülkemize gelen konuk öğrenciler ve öğretmenleri ingilizce ve türkçe olarak yaptıkları konuşmada Milas 1.Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği´ne davet edildikleri ve gösterilen misafirperverlik için teşekkür ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.