Milli Eğitim, 'FETÖ Saldırısı' Alarmında

Milli Eğitim, 'FETÖ Saldırısı' Alarmında

KamuAjans.Com-Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ/PDY ve diğer terör gruplarının yıkıcı dalgalanma etkisi yaratacak saldırı hazırlığında olduğu gerekçesiyle birimlerini uyardı.

15 Temmuz'da FETÖ/PDY bağlantılı askerleri cuntanın darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından yeni eylemlere karşı kurumlar birimlerini acil koduyla uyardı. Vatan gazetesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın alt birimlerine gönderdiği uyarı metnine ulaştı. Yaşananların analizinin yapıldığı metinde darbenin arkasında dış güçlerin olduğu ve temel hedefin Milli Eğitim Sistemini ele geçirmek olduğu belirtiliyor.

YIKICI DALGALANMA OLABİLİR

Personel güvenliği, binaların giriş çıkış güvenliği, sabotaja karşı önlemler, fiziki emniyet ve nöbetçilerin nelere dikkat etmesi gibi konularda alınacak olan tedbirlerin sıralandığı metinde yaşanan olaylar şöyle anlatılıyor: "Türkiye'nin gelişmesini durdurmak, ekonomisini durdurmak, rekabet gücünü zayıflatmak isteyen güçlerin temel hedefi eğitim sistemimizi ele geçirmek olmuştur. Eğitim alanında gücü kırılan FETÖ/PDY bağlantılı cuntacılar 15 Temmuz 2016 günü ülkemizi korumak için kendilerine emanet edilen, araç, cihaz ve teçhizatı vatandaşa doğrultarak ülkemizin demokratik hukuk düzenine, kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişini tahrip etmeye yönelik darbeye kalkışmıştır. FETÖ/PDY diğer yıkıcı ve bölücü terör örgütleri devleti yıpratacak, yıkıcı dalgalanma etkisi yaratacak, ülkemizde önemli tesis, kuruluş ile toplu taşıma araçlarını hedef alarak, kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza terör ve sabotaj eylemlerinde bulanabilirler" denildi.

GİZLİ BİRİMLERİ SORUŞTURUN

MEB, alt birimlerine gönderdiği önlemlerin başında gizli ve gizli dereceli kısım ve birimlerde çalışan personellerin yeniden güvenlik soruşturmasına tabi tutulmasını istedi. Kurum binalarının ziyaretçi giriş kapılarının belirlenmesi ve bu alanlarda kontrolleri artırın denilirken belirli noktalara güvenlik kulübeleri yaptırılması, yabancı araçların kurum binalarını içine alınmaması talimatı da verildi.

Kaynak: Vatan 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.