Milli Eğitim Bakanlığı Neyi Bekliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı Neyi Bekliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı 06/10/2017 tarihinde mahkeme kararına bağlı olarak 127 kişinin Şube Müdürü olarak atamasını yaptı. Bu tarihten itibaren mahkemeyi kazanan yaklaşık 120 kişinin ataması beklemektedir. Hatta bu mahkeme kararları beklerken bakanlık 1 Nisan 2018 tarihinde 513 kadro için yeniden Şube Müdürlüğü için yazılı sınav yaptı.

 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEYİ BEKLİYOR

      513 kadro için 2 Temmuz -13 Temmuz 2018 tarihleri arasında sözlü takvim ilan etmişti bu kararından son anda vazgeçti. Bakanlık halihazırda isteğe bağlı şube müdürlüğü atamaları için 9 Temmuz -20 Temmuz arasında takvim ilan etmiştir ve bu takvim işlemektedir.

Hepinizin bildiği gibi Mahkeme kararlarına göre İdarenin 30 gün içinde işlem tesis etmesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı mahkeme kararında açıkça 1709 Şube Müdürlüğü atamalarının kesinleşen mahkeme kararıyla iptal edildiği için 16/04/2014 tarihinde atanan , atanmayan herkese yeniden tercih hakkı vermesi gerekirken ; sadece bireysel olarak dava açan ve kazanan kişilere tercih hakkı vermektedir. Mahkeme kararının bir ay içinde uygulanmaması nedeniyle öğretmenlerin maddi ve manevi zararları oluşmaktadır. Bakanlığın gönderdiği Olur da ne zaman tercih hakkı verileceği belli değildir. Mahkeme kararı gereği ne zaman tercih hakkı verileceği Bakanlık tarafından açıklanmamıştır.

      Mahkeme Kararı gereği Taşra teşkilatı Şube Müdürlüğü atamalarının 20 Temmuzdan sonra ilan edilecek takvimde yapılmasında Mahkemeyi kazananların büyük yararı vardır. Zira 513 şube müdürü atamasından sonra veya Ağustos ayında yapılacak Aile Birliğine dayalı yer değiştirme işlemlerinin sonrasında yapılacak atama işlemi büyük mağduriyet doğuracaktır. 16/04/2014 tarihinde yapılan 1709 şube müdürü atamasından kalan mahkemeyi kazanıp tercih hakkı bekleyen yaklaşık 120 kişi için bir an önce takvim ilan edilmelidir. Ekim ayından bu yana tercih hakkı bekleyen Şube Müdürü adaylarının bekletilmemesinde büyük yarar vardır.

TAKVİM BEKLEYEN ŞUBE MÜDÜRÜ ADAYLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.